Gazete Vatan Logo

'Kesin gitsin kökünden!'

Gaziantep’te daha önce kendisini kaçırıp tecavüz eden ve yeniden görüşmek isteyen 43 yaşındaki A.K’yi, randevu verdiği otogarda sırtından bıçaklayarak öldüren aynı yaştaki evli N.K. beraat etti.

TV8 de yayınlanan “Seda Sultan” programında bu sabah bu haberden yola çıkılarak ’namus cinayetleri’ konuşuldu.

Sayan konuyala ilgili “Bence tecavüzcüler hadım edilsin. Ne diyorsanız deyin umrumda değil. Bırakın bunlar böyle yaşasın. Kesin gitsin kökünden. Ben öldürmem. Kes gitsin... Yürü git şimdi kime saldırıyorsun bakalım..” yorumunda bulundu

N. K’nın eşi programa telefonla bağlanarak, ‘Çoktan beri karımı rahatsız ediyordu o da gitmiş öldürmüş. Şehir değiştirmek zorunda kaldık’ dedi. Seda Sayan programda, tecavüzcülerin hadım edilmesini gerektiğini söyleyerek, ‘Kesin gitsin. Tecavüzcüler hadım edilsin’ dedi.

Seda Sayan’ın sözleri üzerine , program konuğuİslamcı yazar Sibel Üresin de , ‘Dinen bu recme giriyor, 100 değnek cezası var kısasa kısastır. Ben bu konuda çok ciddi yaptırımların uygulanmasını istiyorum. Töresel İslam’la gerçek İslamı birbirine katmayalım. Dinimizde kasten adam öldürmek yok. Dinen tecavüze uğrayan bir kadının hiçbir suçu yok. Burada şeriat olsaydı, bana cinsel taciz uygulandı deseydim, dört tanık getirseydim, 100 değnek cezası uygulanırdı. Kadın kendini koruyamıyor, yanlarında erkek olmalı. Ben de Seda Sayan’a katılıyorum. Hadım edilmeleri gerek’ dedi.

Programda İslamcı Yazar Üresin’le tartışan Psikiyatrist Alanur ise ‘Bu cezalara (dini) alkış tutmamak lazım’ dedi.

Programa Kamer Vakfı Başkanı Nebahat Akkoç telefonla bağlanarak, ‘Meşru müdafaa bir haktır’ dedi.

KEŞKE OLMASAYDI

Tecavüze uğrayan ve tecavüzcüsünü öldüren daha sonra da beraat eden N. K programa telefonla bağlanarak, ‘Ben de keşke olmasaydı diyorum ama olan oldu. O beni çok çağırdı. Keşke olmasaydı, keşke yaşamasaydım diyorum. O olayı aklıma getirmeyin. En sonunda beni katil etti’ dedi.

Haberin Devamı