Gazete Vatan Logo

Hrant Dink Ödülleri dağıtıldı

Bu yıl birincisi verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu

Taraf Gazetesi Yazarı Alper Görmüş ile Haaretz Gazetesi Muhabiri Amira Hass’a verilen ödül törenine hükümeti temsilen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış katıldı

Uluslararası Hrant Dink Vakfı’nca düzenlenen “Uluslararası Hrant Dink Ödülleri”nin birincisi Taraf Gazetesi Yazarı Alper Görmüş ile Haaretz Gazetesi Muhabiri Amira Hass’a verildi. Ödüle layık görülen Görmüş, kamuoyunda darbe günlükleri olarak bilinen, emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu ileri sürülen notları ortaya çıkarmıştı. Amira Hass ise Gazze Şeridi’ne girebilen tek İsrailli gazeteci olarak biliniyor. Uluslararası Hrant Dink Vakfı’nca düzenlenen törene Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış ile edebiyat ve basın camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Bağış, ‘Kardeşimiz’ dedi

Ödül töreninde VATAN’a konuşan Devlet Bakanı Bağış, Hrant Dink Ödülleri için seçilen Görmüş ve Hass’ın, doğru kişiler olduğunu belireterek, şunları söyledi: “Hrant Dink’in hatırlandığı bu gecede çok duygulu anlar yaşadım. Dink, bu ülkenin karşısında olmadığını söyleyen aydın bir kişilikti. Bu nedenle de kardeşimizin böyle anlamlı bir gecede gerçekleşen törenle hatırlanması çok önemli.” Ödül töreninde konuşan Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, eşinin bugün 55. doğum günü olduğunu belirterek şunları söyledi: “Eşimin yaşama hakkı 32 ay önce gasp edilip elinden alındı. Kardeşleri, yeğenleri, çocukları, torunları ve ben ailece karar verdik, ’vakıf açacağız’ diye. Vakıf olarak doğum günü niyetine onun yaşamını, mücadelesini kutlamak, benzer mücadeleler veren ve söylenmesi gerekenleri her şeye rağmen cesaretle söyleyebilen kimselere teşekkür etmek için 15 Eylüller’de bir ödül vermek istedik. Bu ödülle onların emeğine, döktükleri tere el vermek, omuz vermek istedik. Bugün ödül alanlar Hrant’a, Hrant da onlara ödüldür.”

Haberin Devamı