Gazete Vatan Logo

Mağaza gibi fon

Torkam İnşaat’ın Emlak Konut GYO güvencesiyle Konya’da inşa ettiği Temaşehir Konya projesinin ‘42. Cadde’ adı verilen ticari üniteleri için gayrimenkul yatırım fonu (GYF) kuruldu.

Mağaza gibi fon

Torkam İnşaat’ın Emlak Konut GYO güvencesiyle Konya’da inşa ettiği Temaşehir Konya projesinin ‘42. Cadde’ adı verilen ticari üniteleri için gayrimenkul yatırım fonu (GYF) kuruldu. Büyüklüğü 130-150 milyon TL arasında olan Torkam 42. Cadde Ticari Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun yönetimi, fonun kurucusu olan Global MD Portföy Yönetimi tarafından yapılacak. Proje danışmanlığını BYY Finans ve Refina şirketlerinin yaptığı Torkam 42. Cadde Ticari Gayrimenkul Yatırım Fonu, Emlak Konut’un yatırımcı olarak yer aldığı ilk GYF olma özelliğini taşıyor. Kurulacak fonda Emlak Konut GYO yüzde 10.5, Torkam İnşaat yüzde 24.5 ve Global Menkul Değerler yüzde 5 olmak üzere toplamda yüzde 40 oranında çekirdek yatırımcı olarak ortak olacak. Fonun kalan yüzde 60’lık bölümü yerli ve yabancı yatırımcılara sunulacak. Fon ayrıca her yıl yatırımcılarına kira getirilerinden oluşan kâr payı dağıtacak. Yurt içindeki yatırımcıların yanı sıra Körfez ülkeleri, ABD, Avrupa ve Uzakdoğu’daki yatırımcılardan da büyük ilgi görmesi beklenen fonun, kira getiren bir yatırım stratejisine sahip çıkış senaryosu da bulunan süreli bir fon olmasının da ilgiyi artıracağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

Döngüsel sorun var
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, GYF’leri ciddi anlamda önemsediklerini söyledi. Kurum, “Bugünkü ortamda yüklenicilerin en iyi projelerde kârının yüzde 10-15 olduğunu düşünürseniz, yüksek faiz ve uzun vadeyi de hesaba katınca sorun oluşuyor. Nakit akış noktasında ister istemez uzun vadeler sorunlu. Projeyi 36 ayda bitirmek durumunda ancak vade 60 ay. Bu bir finans problemi. Döngüsel bir sorun var” diye konuştu. Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli de GYF vasıtasıyla, projelerimizin primlendirme potansiyelini arz ettiklerini ifade etti.