Gazete Vatan Logo

Son dakika... Hepsi kurtarıldı!

Tayland'ın Çiang Rai kentindeki mağara sisteminde 23 Haziran'dan beri mahsur kalan grubu kurtarma çalışmalarında mutlu son! Tayland’da mağarada iki haftadan uzun süredir mahsur kalan 12’si çocuk toplam 13 kişinin tamamı kurtarıldı.

Son dakika... Hepsi kurtarıldı!

Dünyanın gözünü kırpmadan takip ettiği Tayland'daki Tham Luang Mağarası'ndan göz yaşartan haberler peş peşe geldi. Bu sabah Türkiye saatiyle 06.08'de yeniden mağaraya giren 19 dalgıç, içerideki son dört çocuk ve antrenörü kurtardı.

Ambulans ve helikopterlerin beklediği ve kurtarılan çocukların böyle götürüldüğü görüntülendi.

MAĞARADAKİLERİN TAMAMI KURTARILDI
Reuters haber ajansı, çocuklardan birinin kurtarıldığını saat 12.10'da 'son dakika' koduyla dünyaya duyurdu. 20 dakika sonra ise bir başka çocuk gün ışığını gördü. Üçüncü çocuğun dışarı çıkarılması ise bir saat sonra gerçekleşti. Saatler 14.45'i gösterdiğinde ise, son çocuk ve antrenör kurtarıldı.
Çocukların aileleri, mağara önünde içeriden gelecek haberleri bekliyordu. Taylandlı yetkililer, bu sabah yaptıkları açıklamada daha önce kurtarılan sekiz çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu duyurmuştu. İlk operasyonda dışarı çıkarılan dört çocuğun aileleri, hastanede cam bölmenin ardından evlatlarını gördü. Çocuklar ayağa kalkıp yürüyebiliyor.
İki çocukta enfeksiyon şüphesi var ve tüm kurbanlar bir hafta hastanede gözetim altında tutulacak.
23 Haziran'da girdikleri mağarada kaybolan 12 futbolcu çocuk ve antrenörleri, dokuz gün sonra İngiliz dalgıçlar tarafından bulunmuştu.
Yaklaşık bir hafta boyunca çocukların nasıl dışarı çıkarılacağı tartışıldı ve ekipler Pazar günü operasyona girişti. İlk iki gün sekiz çocuk kurtarıldı. Yaklaşık beş kilometre içeride sıkışıp kalan çocuklar, su dolu iki ayrı bölgeden geçmek zorunda. Her bir çocuğun yanında iki dalgıç ilerlerken, çocuğa ait oksijen tüpünü öndeki dalgıç taşıyor.

Haberin Devamı