Gazete Vatan Logo

Mağarada mahsur kalan çocukları kurtarmaya çalışan dalgıç öldü

Tayland'da, mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerinin kurtarılması çalışmalarına gönüllü olarak katılan tecrübeli dalgıç, dönüş yolunda oksijeninin bitmesi üzerine yaşamını yitirdi.

Mağarada mahsur kalan çocukları kurtarmaya çalışan dalgıç öldü

Tayland'da, mağarada mahsur kalanların kurtarılması çalışmalarına katılan 38 yaşındaki eski Deniz Kuvvetleri mensubu dalgıç Saman Kunan, gruba tedarik malzemesi ulaştırması ardından dönüşte bilincini kaybetti.

GÖNÜLLÜ OLARAK KATILMIŞTI

Kurtarma ekibinin diğer görevlileri Kunan'ı hayata döndüremedi. Deniz Kuvvetleri'ndeki dalgıçlık görevinden ayrılmış olan Kunan, kurtarma operasyona yardım etmek için gönüllü olarak katılmıştı.

DÖNERKEN OKSİJENİ BİTMİŞ

Yapılan açıklamada, Kunan'ın dönüş yolunda oksijeninin bittiği belirtildi. Tham Luan Mağaraları'nda mahsur kalan grubu kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

Ekipler, birkaç gün sonra başlaması beklenen yoğun yağışlar mağaradaki su seviyesini yükseltmeden önce kurtarma işlemini tamamlamak için zamana karşı yarışıyor.

Kurtarma çalışmasını yürütenler, çocukları mümkün olan en güvenli ve kolay şekilde dışarıya çıkarmanın yollarını arıyor.

Mağaradaki su seviyesinin yükselmesiyle çıkış yollarının yeniden kapanacağı ve kurtarma çalışmalarının daha zor hale geleceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

YA 4 AY BEKLEYECEKLER YA DA DALMAYI ÖĞRENECEKLER

Çocukların çoğu yüzme bilmiyor ve bu şekilde çıkmak zorunda kalırlarsa temel dalış eğitimi almaları gerekecek.

Bu yolla da dışarı çıkarılamazlarsa, yağış sezonunun bitmesini bekleyecekler. Bu da dört ay mağarada kalmaları anlamına gelecek.