Gazete Vatan Logo

Maganda dehşeti iki günde 4 kurban

İstanbul Ümraniye’de 12 yaşındaki Zinar Durmaz evinin bahçesinde oynarken başına gelen maganda kurşunuyla hayatını kaybetti. Hatay’da da rastgele açılan ateş nedeniyle 7 yaşındaki Muhammet Geçer yaşamını yitirdi.

Maganda dehşeti iki günde 4 kurban

Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Dülger Sokak’taki bir gecekondunun bahçesinde arkadaşıyla oynayan 12 yaşındaki Zinar Durmaz, akşam 19.30 sıralarında nereden geldiği belli olmayan bir merminin başına isabet etmesiyle yere yığıldı. Ümraniye Hastanesi’nde kaldırılan çocuk kurtarılamadı. Durumun polise de haber verilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Çevrede yapılan incelemelerde, Zinar Durmaz’ın evinin bulunduğu sokakta faaliyet gösteren demir döküm atölyesinden ses geldiği belirlendi. İşyerinde incelemelerde bulunan polis dükkanda bir adet boş kovan buldu. Atölyenin çatısında da mermi giriş çıkışının olduğu tespit edildi. Dükkanda bulunan İ.T. ve E.T. kardeşler ile E.Y. gözaltına alındı. Şüpheliler iddiaları reddetti. Polis kullanılan silahın peşinde.

Düğünde kendini vurdu

Ordu’nun Fatsa ilçesinde ateşlenince parçalanan tüfekten fırlayan parça, 23 yaşındaki gencin boğazına saplandı. Zeki Eliaçık’a ait sünnet davetine katılan Haldun Eliaçık (23), yanında getirdiği tüfeği kimseye zarar gelmemesi için toprağa tutarak ateşlemek istedi. Bu sırada parçalanan tüfeğin parçası gencin boğazına isabet etti. Ağır yaralanan Eliaçık, yakınları tarafından çağrılan sağlık ekiplerince ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Eliaçık, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansla Ordu Devlet Hastanesine sevk edildi. Mahalle Muhtarı Cemal Taze, tüfeği kimseye zarar vermemek için dipçiğini yere sabitleyerek ateşlediğini anlattı.

Haberin Devamı

Yedi yaşında vurulup öldü

Hatay Saraykent Mahallesi’nde de biri kadın iki genç arasında tartışma çıktı. Tartışmayı gören mahalleden bazı kişilerin bu gençleri uyarması üzerine kavga çıktı. Kavganın ardından olay yerinden ayrılan gençler, bir süre sonra tekrar otomobille mahalleye gelerek silahla havaya rastgele ateş açtı. Şüpheliler daha sonra aynı araçla olay yerinden kaçtı. Açılan ateş sonucu Muhammet Gezer (7) ve Ebru Altuntaş yaralandı. Sağlık ekiplerince Antakya Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Muhammet Gezer, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı