Gazete Vatan Logo

Maduro’ya karşı sandığa gittiler

Venezuela’da muhalifler, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun anayasayı yeniden yazma planına karşı sembolik bir referandum düzenledi.

Maduro’ya karşı  sandığa gittiler

Venezuela’da muhalefet partileri, anayasanın yeniden yazılmasına karşı hafta sonunda sembolik bir referandum düzenledi. Muhalefet partilerinin oluşturduğu Demokratik Birlik Masası (MUD) tarafından düzenlenen ve son 18 yılın en büyüğü olan gayri resmi referandum için 7 milyondan fazla Venezuelalı sandık başına gitti. Belirlenen 2 bin noktanın yanı sıra 80 ülkede oy kullanan seçmenlerin yüzde 95’i, Maduro’nun anayasanın yeniden yazılması için kurucu meclis oluşturulması teklifine karşı oy verdi. Merkez Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cecilia Garcia Arocha, büyük üniversitelerin öğretim görevlilerinin garantör olduğu referandumla Venezuelalıların dünyaya ve hükümete açık bir mesaj gönderdiğini söyledi.

Bir kişi öldü

Bu arada başkent Caracas’ın Catia semtindeki oy kullanma merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Muhalefet, saldırıdan hükümeti sorumlu tuttu. Maduro, ülkeyi ekonomik ve siyasi krizden çıkaracak tek yolun anayasanın yeniden yazılması olduğunu savunarak 30 Temmuz’da özel meclis temsilcilerinin belirlenmesi için seçime gidileceğini açıklamıştı. Ülkede Mart ayından bu yana devam eden Maduro karşıtı gösterilerde 100’e yakın kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı