Gazete Vatan Logo

Madımak kararını Sivaslılar verecek

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, 1993 yılında 37 kişinin ölümü ile sonuçlanan Sivas Olayları'nın meydana geldiği Madımak Oteli'nin müze veya parka dönüştürülmesi yönündeki istekler için nabız yoklamak üzere Başbakanlığa ait Ata uçağı ile Sivas'a geldi. Havaalanında Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve protokol üyeleri ve partililer tarafından karşılanan Bakan Çelik ilk olarak Sivas Valiliğini ziyaret etti. Kente geliş nedeniyle ilgili bilgi veren Çelik, Madımak Oteli'nin akıbetini belirlemek amacıyla bir toplantı yapılacağını söyledi. Bakan Çelik otelin akıbetini Sivas'ta yaşayanlar ile görüşeceklerini ve buna bağlı olarak karar vereceklerini belirtti. Alevi vatandaşların talepleri doğrultusunda ilk çalışmayı Madımak Oteli'nin ne olacağı konusunda yaptıklarını belirten Bakan Çelik şöyle konuştu:"Biz Sivas'ta yaşayanların bu konuya nasıl baktıklarını ve çözüm noktası konusunda bize önerilerinin ne olduğunu alacağız. Bu çok büyük önem arzediyor. Sivas'ta yaşayanların buradaki huzurun, barışın güçlenmesi hususundaki bakış açıları doğrultusunda bir değerlendirme olacak. Ancak bu konuda görüşme yapmadan, değerlendirme yapmadan bir karar vermek doğru değil.

"MADIMAK OTELİ'NE GİRMEDİ

Valilik ziyareti sonrasında Sivas Belediyesi'ni ziyaret eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, BBP'li Belediye Başkanı Doğan ürgüp ile makamında bir süre görüştü. Ardından yürüyerek Madımak Oteli'ne geldi. Bakanın otel ziyareti öncesinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Sabah saatlerinden itibaren otel çevresindeki tüm araçlar kaldırıldı. Ziyaret saatinde otelin bulunduğu Eski Belediye Sokak trafiğe kapatıldı. Ayrıca otel yakınlarından geçmek isteyen yayalar da polis ekipleri tarafından başka yola yönlendirildi. Vali Ali Kolat ile birlikte otlin önüne gelen Bakan Çelik, dışardan binanın fiziki yapısını ve sokağı inceledi. Daha sonra otele doğru yönelen Çelik, içeri girmekten vazgeçerek otel kapısı önünde gazetecilere poz verdikten sonra makam aracına binerek ayrıldı.

TOPLANTIYA KARAMOLLAOĞLU DA KATILIYOR

Devlet Bakanı Faruk Çelik, daha sonra Madımak Oteli'nin durumu ile ilgili değerlendirme toplantısının yapılacağı Büyük Otel'e hareket etti. Kentteki sevil toplum örgütleri, siyasi partiler, dennekler ve gazeteci cemiyetlerinin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarından toplam 53 kişinin katılacağı toplantıda sürpriz isimler de yer aldı. Sivas Olayları'nın yaşandığı yıl Sivas Belediye Başkanı olan Temel Karamollaoğlu de eski belediye başkanı sıfati ile toplantıya dahil edildi. İl Müftüsü Yusuf Şahin ve Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel de davetliler arasında yer aldı. Toplantıya Alevi kesimini temsilen Cem Vakfı, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri ile Pirsultan Abdal Kültür Derneği başkan ve temsilcileri davet edildi. Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu ve Sivas Milletvekilleri Osman Kılıç ve Selami Uzun da katılıyor. Toplantı bitiminde bir değerlendirme açıklaması yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı