Gazete Vatan Logo

Maden ocağında göçük! Kötü haber geldi...

Şırnak’ın Cudi Dağı eteklerindeki bir kömür ocağında göçük meydana geldi, sekiz işçiden yedisi hayatını kaybetti, biri yaralı kurtuldu. Madenin kaçak çalıştığı belirlendi

Maden ocağında göçük! Kötü haber geldi...

Şırnak ile Cizre arasında, Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesinde bulunan 3 No’lu açık kömür ocağında, dün saat 15.00 sıralarında göçük meydana geldi. Haber verilmesi üzerine bölgeye, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ile sağlık ekipleri sevk edildi. Çevredeki maden ocaklarında çalışan işçilerin de yardım ettiği kurtarma çalışmalarında 8 işçi, göçükten çıkarılarak, bölgede hazır bekletilen ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçilerden Yılmaz Mağrur, Mesut Mağrur, Yüksel Uğur, Mehmet İzer ve Abdullah Kayaş olay yerinde, Sekvan Üstün, Vedat Özden ise hastanede hayatını kaybetti. Tedavi altında bulunan Sıddık Kabak’ın ise durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Bakanlık: Ruhsat yok

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım, arama çalışmalarının devam ettiği göçük alanına geldi. Bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri de çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı. Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde bulunan 3 nolu kömür ocağındaki göçükle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıklamasında, “Şırnakta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından 2013 yılında faaliyeti durdurulmuştur. Kazanın meydana geldiği sahanın çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir” denildi.

Haberin Devamı