Gazete Vatan Logo

Macron: Garanti edeceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran ile yapılan nükleer anlaşmaya ekler yapılması gerektiğini ve İran'ın balistik füze programı da dahil olmak üzere Tahran ile müzakereleri sürdürmenin gerekli olduğunu ifade etti.

Macron: Garanti edeceğiz

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da AB ve Batı Balkan Ülkeleri Zirvesi'nde konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği'nin (AB), ABD'nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan imzasını çekmesine rağmen İran'daki AB şirketlerinin varlığını garanti edeceğini söyledi.

'NÜKLEER ANLAŞMA BÖLGEDEKİ BARIŞ VE GÜVENLİĞİN ÖNEMLİ BİR UNSURU'

AB'nin nükleer anlaşmayı koruma ve AB şirketlerinin haklarını savunmaya karar verdiğini söyleyen Macron "İran konusunda zengin bir tartışma yaptık. Nükleer anlaşma bölgedeki barış ve güvenliğin önemli bir unsuru. ABD'nin kararı ne olursa olsun, bunu desteklemeye karar verdik. Şirketlerimizin İran'da kalmasını sağlayacak siyasi önlemleri alma sözü verdik" dedi.

'ABD'YE KARŞI İRAN'IN MÜTTEFİKİ OLMAYACAĞIZ'

İran konusunda 'ana çıkarlarının ticaret olmadığını, bölgenin istirarını sağlamak olduğunu' söyleyen Macron, "ABD'ye karşı İran'ın müttefiki olmayacağız" dedi.

İran ile yapılan nükleer anlaşmanın korunması gerektiğin isöyleyen Macron ancak anlaşmaya İran'ın bölgede artan etkisi ve balistik füze programı ile ilgili olarak ekler yapılması gerektiğini savundu.

Haberin Devamı