Gazete Vatan Logo

Macron Erdoğan’dan o gazeteciyi istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brüksel’deki görüşmeleri çerçevesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Macron Erdoğan’dan o gazeteciyi istedi

Erdoğan’ın, Wiltcher’s Steigenberger Otel’de Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmesi 45 dakika sürdü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı Erdoğan ile Macron’un görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, Erdoğan-Macron görüşmesinde Suriye, Irak ve diğer bölgesel konuların ele alındığı, PKK ve DAEŞ dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine işaret edildiği belirtildi. Fransa ile ticaret hacminin yıllık 20 milyar dolara çıkarılması da kararlaştırıldı. Erdoğan ve Macron’un Türkiye-AB ilişkilerine yeniden ivme kazandırılması gerektiğine dikkati çektikleri vurgulandı. Associated Press’in haberine göre, iki liderin görüşmesinde gündeme gelen konulardan biri de 2 hafta önce Batman’ın Hasankeyf ilçesinde gözaltına alınan National Geographic’in Fransız fotoğrafçısı Mathias Depardon oldu.

Macron’un, Erdoğan’dan 8 Mayıs’tan bu yana Batman’da gözaltında tutulan Depardon’un dosyasına yakından bakmasını istediği belirtildi.