Gazete Vatan Logo

Maçka’da PKK saldırısı!

PKK’lı teröristler Trabzon’un dağlık ve ormanlık alanlarına sızdı, devriye görevi yapan ekibe saldırdı. 24 yaşındaki Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz şehit oldu

Maçka’da PKK saldırısı!

Trabzon’un Maçka ilçesinin kırsal alanında devriye gezen jandarma ekipleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Karaağaç Yaylası mevkiinde dün saat 08.30 sıralarında, devriye görevinde bulunan jandarmalar bir grup PKK’lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşle Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz, ağır yaralandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Karaağaç Yaylası mevkii giriş ve çıkışlara kapatılırken, bölgeye diğer illerden de takviye birlikler sevk edildi. PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

‘Baba dağa gidiyoruz’

Osmangazi Çetingöz’ün Kocaeli’nin Körfez İlçesi Sipahiler Köyü’nde yaşayan ailesine acı haber verildi. Cami imamı olan baba Kerim Çetingöz ile anne Huriye Çetingöz acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Fenalık geçiren 3 çocuk annesi Huriye Çetingöz’e 112 Acil ekipleri ilk müdahalede bulundu.

Haberin Devamı

Çetingöz’ün mart ayında ilk görev yeri olan Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda göreve başladığı öğrenildi. Babası Kerim Çetingöz, “Oğlum iki gün önce beni aradı. ‘Baba dağa gidiyoruz, arama tarama yapılacak. Telefonlar kapalı olacak, bana ulaşamazsınız. Ben döndükten sonra çağrı atarım görüşürüz” dedi. Telefonda durumunun iyi olduğunu söyledi. İzmir Foça eğitim gördü, sonra 15 gün izin kullandı. daha sonra da tayininin çıktığı Trabzon’a gitti” dedi.

Şehidin cenazesinin memleketi Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.