Gazete Vatan Logo

LYS’ye gireceklere önemli uyarı

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, LYS sınavı öncesi adaylara son uyarılarda bulundu. Kitapçık konusunda adayların dikkatli olmasını isteyen Yarımağan, “Görevliler unutursa, uyarsınlar” dedi.

Lisans Yerleşim Sınavı'nın (LYS) ilk ayağı gelecek hafta sonu yapılacak.

Bu yıl sınavlara 800 bin adayın girmesi bekleniyor.

Adaylara birden çok soru kitapçığı dağıtılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, LYS öncesinde NTV’nin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Yarımağan, şunları söyledi:

“Bu sene her aday kendi cevaplamak istediği sınava girecek. Ayrı ayrı sınavlara girecekler. Cumartesi sabahı saat 10.00’da Matematik-Geometri sınavı yapılacak, bu sınava 601 bin kişi girecek. Cumartesi öğlede sonra Yabancı Dil sınavı yapılacak, bu sınava 31 bin kişi girecek. Pazar sabahı saat 10.00’da ise Sosyal Bilimler sınavı yapılacak, bu sınava da 375 bin dolayında aday girecek.

Adaylara 1-2 şeyi hatırlatmak istiyorum. Sınava giriş belgesi adayların hepsinin eline geçmiştir diye umuyorum. Belgesi eline geçmeyen adaylarımız varsa, en geç Cuma günü sınavın yapılacağı merkezlerden birinin yöneticiliğine giderek bu belgeyi çıkartabilirler. Sınavdan birkaç gün önceden sınav binalarını gidip görmelerinde yarar var. Adaylar sınav sabahı en çok 45 dakika önce sınavın yapılacağı binada bulunacaklar.

Cumartesi günü iki test var. Önce Matematik soruları verilecek; süre bittiğinde bu soru kitapçığı toplanıp, Geometri kitapçığı dağıtılacak. Biz görevli herkese anlattık, görev belgesi ile ilgili bir özet verdik. Basın aracılığıyla da uyarıyoruz. Ayrıca adayların da bilinçli olmasını, görevlilerin unutkanlığı durumunda uyarmalarını istiyoruz.

Pazar günü yapılacak sınavda ise üç soru kitapçığımız var. Önce Tarih, sonra Coğrafya, daha sonra da Felsefe grubu. Bunlarda sırası ile birinin süresi bittikten sonra öbür kitapçık dağıtılması şeklinde sınav uygulanacak.

Bu düzen adayların daha alışık olduğu bir düzen. Okulda da her dersin sınavı ayrı ayrı yapılıyor, süreleri ayrı. Burada da adayların en azından ‘Hangi dersten başlayayım, hangi derse ne kadar süre ayırayım’ biçiminde bir planlama yapmasına gerek yok. Her dersin sınavı süresi ayrı. Öğrenci, o ders için verilen süre de sorulara rahatlıkla cevap verecek.

Son gün her adayın nasıl rahat ederse, kendisini nasıl iyi hissederse öyle davranmasını öneriyoruz.”

Haberin Devamı