Gazete Vatan Logo

LYS var: Lütfen sessiz olun

Öğrenciler için ikinci sınav maratonu bugün başlıyor

Üniversiteye girmek için ter dökecek yüz binlerce öğrenci için ikinci sınav maratonu bugün başlıyor. Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ikinci aşamalarının ilk sınavları bugün ve yarın yapılacak. Sınavların ikinci etabı ise önümüzdeki hafta sonu yapılacak. Eğitimciler vatandaşlardan üniversite adaylarını rahatsız edecek ve sınav stresini artıracak davranışlardan kaçınmalarını talep etti, özellikle gürültü konusunda hassas olunmasını istedi.

Stres kontrolü

Uzmanlar sınava girecek gençlere stres kontrolü ve beslenme konusunda bir dizi öneride bulundu. Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, sınav öncesinde ve sınav sırasında öğrencilerin stressiz ve fiziki durumlarının iyi olması için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Beslenme konusundaki birkaç basit kural ile sınavda yaşanabilecek olumsuzlukların ortadan kaldırılabileceğini anlatan Elmacıoğlu, adaylara , sınavdan iki saat önce evde kahvaltı yapmalarını önerdi.

Prof. Dr. Elmacıoğlu, yaygın kanının aksine sınav sırasında yenilen şekerin ve çikolatanın başarıyı artırıcı etkisi bulunmadığını da ekledi.

Haberin Devamı