Gazete Vatan Logo

LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM saat verdi!

LYS tercih sonuçlarının açıklanmasına çok az bir süre kaldı. Adaylar tarafından tercih sonuçlarının açıklanması heyecanla bekleniyor. Tercih işlemleri, 18-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih sonuçları açıklandıktan sonra üniversite kayıt işlemleri ne zaman yapılacak? ÖSYM sonuçlar için net saat verdi

LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM saat verdi!

Üniversite tercih işlemleri 26 Temmuz’da sona erdi. Belirlenen tarihler arasında aday işlemleri sistemi üzerinden başvuru yapan adaylar, ÖSYM’nin tercih sonuçlarını açıklamalarını bekliyorlar. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, LYS tercih sonuçları bugün açıklanacak. Tercih sonuçlarının açıklanması ile de üniversite kayıt işlemleri başlayacak. Kayıt işlemleri sonrasında da adaylar için boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

LYS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. LYS sonuçlar saat 17:00'de açıklanacak.

Üniversite tercih sonuçları bugün açıklanacak. ÖSYM, tercih sonuçlarının 8 Ağustos Salı günü açıklanacağını sosyal medya hesabı üzerinden şöyle duyurdu;

‘’2017 – ÖSYS yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM’nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden açıklanacaktır.’’

ÖSYM tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, tercih sonuçlarının bugün açıklanacağı bilgisine yer verildi. Tercih sonuçlarının açıklanacağı saat ile ilgili kesin bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Adaylar sonuçların açıklanması ile birlikte ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sonuç bilgilerine ulaşabilecekler.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için üniversite kayıt işlemleri başlayacak. Üniversite kayıt işlemlerini adaylar, kazandıkları üniversiteye giderek yapabilecekleri gibi elektronik ortam üzerinden üniversiteye gitmeden de yapabilirler. Elektronik ortam üzerinden üniversite kayıt işlemleri 11-16 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. Üniversitelere giderek işlem gerçekleştirmek isteyen adaylar da 14-18 Ağustos tarihleri arasında üniversite kayıtlarını yapabilecekler. ÖSYM tarafından belirlenen süreler içerisinde üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanması gereklidir. Kayıt işlemini tamamlamayan adaylar üniversite kayıt hakkını da kaybeder.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Üniversite kayıt işlemleri 11-16 Ağustos ve 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Üniversiteye giderek başvuru yapacak olan adaylar, gerekli belgelerini hazırlayıp üniversiteye giderek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Elektronik ortam üzerinden başvuru yapacak olan adaylar da üniversite tarafından ilan edilecek belgelere göre kayıt işlemlerini tamamlayabilecekler. ÖSYM tarafından belirlenen süre içerisinde kayıt işlemleri tamamlanmalıdır aksi halde aday tarafından üniversite kayıt hakkı kaybedilir.

LYS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteler için kayıt işlemleri başlayacak. Üniversite kayıt işlemleri üniversiteler aracılığı ile ya da elektronik ortam aracılığı ile gerçekleştirildikten sonra, üniversiteler tarafından boş kalan kontenjanların ilanı yapılacak. Boş kontenjanların ilan edilmesi ile de adaylar tarafından bu kontenjanlar için LYS ek yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı