Gazete Vatan Logo

LYS tercih sonuçları açıklandı mı? (2017 üniversite tercihleri)

LYS sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı merak ediliyor. Binlerce aday üniversiteli olma hayaliyle yanıp tutuşuyor. Peki 2017 yılı LYS sonuçları için ÖSYM açıklama yaptı mı? İşte üniversite tercihlerine dair tüm merak edilenler...

LYS tercih sonuçları açıklandı mı? (2017 üniversite tercihleri)

2017 yılı LYS tercih sonuçları henüz açıklanmadı. Binlerce aday hayalindeki üniversiteye girebilmek için LYS tercih sonuçlarının ne olacağını merak ediyor. Üniversite tercih sonuçları açıklandığında adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresinden kolayca öğrenilebilecek.

LYS TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

LYS tercih sonuçları açıklandığı zaman, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinde olacak. ÖSYM resmi duyuru ile sonuçları açıklayacak. Şu ana kadar herhangi bir duyuru yayınlanmadı.

LYS NEDİR?

LYS, 5 oturumdan oluşur. Bu oturumlar uygulanma sırasına göre; LYS-1, LYS-5, LYS-4, LYS-3 ve LYS-2 şeklinde sıralanır. Her sınav farklı bir alan ve yeteneği sınar. Bu sınavlar aynı anda yapılmaz fakat aynı gün içerisinde yapılabilir. YGS'yi geçen her kişi istediği her sınava girebilir. 2010 yılında değişen yeni sınav sistemine göre üniversiteler (TC dahilindeki) adayları seçerken alanlarına yönelik olarak adayları seçerler ve bu yönde belirli puan türleri oluşturlar.

Haberin Devamı

Adaylar kendi alanları dahilinde veya kendi alanları dışında bir üniversite tercih edebilirler. Sınavların türlerine göre soru dağılımları ve süreleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

LYS sınav tülerine göre dağılımlar:

LYS 1: Sınav süresi 120 dakikadır. Soru adedi 80 tanedir. Dersler: Matematik, Geometri.

LYS 2: Sınav süresi 135 dakikadır. Soru adedi 90 tanedir. Dersler: Fizik, Kimya, biyoloji.

LYS 3: Sınav süresi 120 dakikadır. Soru adedi 80 tanedir. Dersler: Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya(I).

LYS 4: Sınav süresi 135 dakikadır. Soru adedi 90 tanedir. Dersler: Tarih, Coğrafya(II), Felsefe

LYS 5: Sınav süresi 120 dakikadır. Soru adedi 80 tanedir. Dersler: Yabancı Dil