Gazete Vatan Logo

LYS sınavı başladı! Vatandaşlar genç kızı alkışladı...

Yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen LYS sınavından dikkat çeken görüntüler geldi. Koşarak son anda sınava yetişen bir kız öğrenci ise vatandaşlar tarafından alkışlandı.

LYS sınavı başladı! Vatandaşlar genç kızı alkışladı...

Ayağındaki halhal yüzünden sınava alınmayan öğrenciden geç kaldığı için sınava alınmayan öğrencilerin yaptıklarına kadar birbirinden ilginç görüntüler okulların önünden objektiflere takıldı. Koşarak son anda sınava yetişen bir kız öğrenci ise vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Adana'da üniversite adayları Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) saat 09.45'ten önce yetişmek için maratoncular gibi koştu.

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın matematik oturumu (LYS-1) saat 10.00’da başladı. Adaylar, anne ve babalarıyla birlikte sınav başlamadan 15 dakika önce yani 09.45'te alındığı için Sabahın erkek saatlerinde okul önlerine geldi. Çukurova Üniversitesi Yerleşkesinde eğitim Fakültesi R-2 dersliğinde bayan adayların yoğunlukta olduğu görüldü. Polis ve görevliler saat 08.45'ten itibaren adayları kontrol ederek içeri almaya başladı. Bayan adaylar uzun kuyruklar oluşturdu. Polisler adayları detektör ile arayıp içeri aldı. Bütün uyarılara rağmen adaylar sınava alınmayacak eşyalar ile gelince polis eşyaları dışarı bıraktırdı.

Haberin Devamı

Görevliler saat 09.45'e yaklaştıkça öğrencileri sık sık sınava girme süresi bitmek üzere diye uyardı. Son 5 dakika kala yerleşkeye giren öğrencilerin maratona katılır gibi koşarak sınav salonlarına gitmesi dikkat çekti. Bir bayan aday ise salonları karıştırdığı için koşarak son saniyelerde, 09.44'te içeri alındı. Adayın heyecanını görevliler ve polis yenmeye çalıştı. Vatandaşlar ise son saniyede yetişen adayı alkışladı. Saat tam 09.46'ta kapılar kapandı. Bir erkek aday 2 dakika sonra gelince içeri alınmadı. Adayın babası iki kez yanlış dersliğe gittiklerini bu nedenle geç kaldıklarını söyledi. Saat 10.00'da ise sınav başladı. Veliler derslik önlerinden uzaklaştırılırken, Muhlise Çelik isimli bir kadın gözyaşlarını tutamadı. Daha sonrada tespih çekerek yerleşke içinde dua etti. Çelik, 09.45 kuralına tepki gösterirken çocuğunun çalıştığını, inşallah istediği yere gireceğini ifade etti. Diğer veliler de yerleşke içerisinde beklerken, içeride ter döken çocukları için dua etti.

Haberin Devamı

LYS SINAVI GİRİŞİNDE HALHAL TELAŞI

Antalya'da Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (LYS) Matematik Sınavı'na giren öğrencilerden bazıları, 15 dakika kuralı nedeniyle saat 09.45'e dakikalar kala, nefes nefese koşarak salona girebildi. Görevlilerin sık sık dakika uyarısı yaptığı sınav öncesinde bir öğrenci ayağındaki halhal nedeniyle sınava alınmak istenmedi. Öğrenci bir yakınının yardımıyla ayağındaki halhalı çıkarıp sınava girdi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen LYS-1, Matematik sınavı ile devam etti. Dün LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı ile başlayan maratona Antalya'daki okullarda katılan öğrenciler, aileleriyle erken saatlerde okul bahçesinde sınav saatini bekledi. Saat 10.00'da başlayacak sınav için öğrenciler saat 09.45'e kadar salona alındı. Sınava katılacaklar güvenlik kontrolünden geçtikten sonra içeri alındı.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde sınava giren öğrencilerden bazıları saat 09.45'e kısa süre kala koşarak kapıdan giriş yaptı. Bir kız öğrenci ayağındaki halhal nedeniyle sınava alınmak istenmedi. Öğrenci, bir yakınının yanına giderek ayağındaki halhalı çıkardı ve koşarak sınava gireceği sınıfa girdi. Öğrencilerin heyecanlı koşusuna bazı veliler tezahüratla katılırken, polis sık sık dakika uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Sınav yerlerinde yakınlarını bekleyen ailelerin de heyecanlı olduğu gözlendi. Bazı aileler yanlarında getirdikleri kilimlerin üstünde otururken bazıları da dua etti, Kuran okudu.

SINAVA GEÇ KALAN ÖĞRENCİ DEMİR PARMAKLIKLARA TIRMANDI

LYS sınavının 2. oturumu bugün başladı. Sınava girecek üniversite adayları sabahın erken saatlerinde okullara akın ederken, sınava geç kalan bir öğrenci ise içeri alınmayınca duvar üzerindeki demir korkuluklara çıkarak içeri girmek istedi.

LYS sınavının 2. oturumu saat 10.00 itibariyle başladı. Sınav öncesi aileleriyle birlikte okul bahçesinde bekleyen üniversite adayları sınav saati gelince sınıflara alınmaya başladı. Sınavda ter dökecek olan bazı üniversite adaylarının aileleri okulun bahçesinde dua ederken, bazı adaylarında sınava girmeden önce anne ve babasına sarıldığı görüldü. Sınav saati yaklaştığında ise okul bahçesinde bekleyen aileler görevliler tarafından okulun bahçesinden dışarıya çıkartıldı. Sınava 15 dakika kala bütün kapılar kapanırken, sınava geç kalanlar koşarak sınıflara gitti.

Haberin Devamı

İÇERİ ALINMAYINCA DEMİR PARMAKLIKLARA TIRMANDI

Sınava 15 dakika kapıların kapanmasının ardından görevliler, sınava geç kalan adayların içeri alınmayacağını söyledi. LYS sınavına geç kalan bir öğrenci ise sınava alınmayınca demir kapıya vurarak içeri girmek istedi. Sesini kapıdaki görevlilere duyurmak isteyen aday daha sonra demir parmaklıklara tırmandı. Elinde sınava giriş kağıdı ile bekleyen öğrenci bütün ısrarlarına rağmen sınava alınmadı. Daha sonra sınav için geldiği okul önünde arabaya binerek oradan uzaklaştı.

63 YAŞINDA LYS'YE GİRDİ

Zonguldak'ta, emekli işçi 63 yaşındaki Yusuf Demir, üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) matematik oturumu LYS-1'e girdi. Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan 1994'de emekliye ayrılan 63 yaşındaki Yusuf Demir sınavı kazanması durumunda Antropoloji Bölümü okumak istediğini söyledi.

UYARILARA RAĞMEN GEÇ KALANLAR DA OLDU

Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlandı. Ancak yapılan uyarılara rağmen yine geç kalanlar da oldu. Kapıların kapanmasının ardından 09.50’de sınav binasına gelen İsmail Uslu sınava alınmadı. Uslu, "Geç kaldık yapacak bir şey yok. Alım bitti dediler pek fazla üstelemedim. Kendi hatam. Biraz da geç kaldık. Kural böyle. 15 dakika kuralını gördüm ama alırlar diye düşündüm. Yanlış tarafa gelmişim. Buraya yönlendirdiler. Ondan sonra geç kaldık. Kuralı biliyordum ama heyecan stres falan unutmuşum sabah kalktığımda" diye konuştu.