Gazete Vatan Logo

LYS sınav sonuçları için sıcak gelişme..

LYS 2017 sınav sonuçlarını bekleyenlere ÖSYM´den haber geldi. Üniversite geçite son aşama olan LYS sınavının açıklanacağı tarih belli oldu. Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği tarih ÖSYM tarafından 11 Temmuz´da açıklanacağı duyruldu...

LYS sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. On binlerce öğrenci üniversiteye geçişte son aşama olan LYS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Bir yılı aşkın süredir istediği Üniversiteye girebilmek için ter döken öğrenciler zorlu maratonun ardından sonuçların açıklanacağı tarihe göz dikti.

ÖSYM tarafından LYS sonuçlarının 11 Temmuz tarihinde adaylara duyurulması bekleniyor.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih 11 Temmuz olarak belirlendi. Adaylar sınav sonuçları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilecekler. Sınav sonuçları adreslere postalanmayacak.

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 22 Haziran-4 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı