Gazete Vatan Logo

LYS sınav giriş yerleri yayınlandı! ÖSYM, öğrencileri uyardı!

LYS giriş yerleri yayınlandı. Sınav 4 günde 5 oturumda gerçekleştirilecek. Sınava girecek olan adaylar, sınav giriş belgelerini ais.osym.gov.tr internet sitesinden aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak alabilirler. ÖSYM, gerçekleştirilecek olan sınav ile ilgili adaylara önemli uyarılarda bulundu!

LYS sınav giriş yerleri yayınlandı! ÖSYM, öğrencileri uyardı!

LYS sınav giriş belgeleri adayların erişimine açıldı. ÖSYM tarafından 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan LYS sınavına YGS’de baraj puanını geçen adaylar girebilecek. Sınava girecek olan adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak sınav giriş belgelerini alabilirler.

LYS GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

15 DAKİKA KURALI!

ÖSYM tarafından düzenlenen diğer sınavlarda olduğu gibi LYS oturumlarında da 15 dakika kuralı uygulanacak. Adayların sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce sınav binalarına alımları durdurulacaktır. 15 dakika kuralı adaylar tarafından sınav giriş belgesinin yazıcıdan çıktısının alınacağı sırada da kendilerine bir uyarı olarak hatırlatılmaktadır. Bu uyarı için ‘’Okudum, anladım’’ butonunun tıklanmasıyla sınav giriş belgesinin yazıcıdan çıktısı alınabilmektedir. Bunun dışında sınav giriş belgesi üzerinde de adaylara 15 dakika kuralı hatırlatması yapılır. Adayların mağduriyet yaşamaması için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce sınava gireceği bina önünde hazır olarak beklemesi gereklidir.

Haberin Devamı

2017 LYS TARİHLERİ

ÖSYM’nin internet sitesinde ilan ettiği 2017 yılı sınav takvimine göre LYS tarihleri;

LYS-1 Matematik sınavı 11 Haziran Pazar

LYS-2 Fen Bilimleri sınavı 17 Haziran Cumartesi

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı 18 Haziran Pazar

LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı 10 Haziran Cumartesi

LYS-5 Yabancı Dil sınavı 17 Haziran Cumartesi

LYS-1, LYS-2, LYS-3 ve LYS-4 sınav oturumları saat 10.00’da, LYS-5 oturumu ise saat 14.30’da başlayacak.

LYS-1, LYS-2 ve LYS-4 sınav oturumları 135 dakika, LYS-3 ve LYS-5 sınav oturumları ise 120 dakika sürecek.

LYS SINAVINDA ULAŞIM ÜCRETSİZ!

10-11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Lisan Yerleştirme Sınavları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımın ücretsiz olması kararı alındı. Sınav günlerinde ücretsiz ulaşım hakkından öğrenciler ve sınav görevlileri yararlanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilen karar, öğrencilerin ve görevlilerin sınav günü sınav yerlerine daha kolay ulaşım sağlamaları için alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karara göre; sınav tarihlerinde 07.00 ile 16.00 saatleri arasında öğrenciler sınav giriş belgelerini gösterip, sınavda görevli olanlar da görevli belgelerini gösterip sınav günü ücretsiz ulaşımdan istifade edebilecekler.

Haberin Devamı

KISA CEVAPLI SORULAR!

ÖSYM tarafından LYS sınavlarında adaylara yöneltilecek kısa cevaplı soruların nasıl olacağını merak edenler, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden örnek kısa cevaplı soruları inceleyebilirler. Sorulacak olan bu soruların yanıtları bir sözcük ya da bir sayıdan oluşacak. Soruların cevapları için cevap kağıdına kodlama yapılacak. Kısa cevaplı sorular testlerin son bölümünde yer alacak.

Sınavın tüm oturumlarında 3’er tane kısa cevaplı soru yer alacak.

LYS’DE CEVAP KAĞITLARI ÇİFT TARAFLI!

10 Haziran Cumartesi günü başlayacak olan sınavların, cevap kağıtları çift taraflı olacak. Adaylara kısa cevaplı sorular için ayrı cevap kağıdı verilmeyecek. 11 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Matematik sınavı dışında diğer tüm sınav oturumlarında cevap kağıtları arkalı önlü olacaktır ve kağıdın her iki yüzüne de adaylar tarafından kodlama yapılabilecektir.

Haberin Devamı

SINAVLAR İLE İLGİLİ ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Sınava girecek adaylar sınav giriş belgelerini renkli ya da siyah-beyaz olarak yazıcıdan çıkartabilirler. Sınav gününde adaylar sınav giriş belgesinin yanında T.C. kimlik kartlarını ve isterlerse pet şişe içerisinde su götürebilirler. Adayların bu belirtilenler dışında herhangi bir araç gereç götürmemesi gerekir. Adayların getirecekleri diğer eşyalar sınav görevlisi kişiler tarafından emanete alınmayacaktır.

Adayların, sınav giriş belgesi üzerinde yazan kuralları dikkatle incelemeleri gereklidir. Sınav giriş belgesi üzerinde yazan kurallar sınav başlamadan önce de sınav görevlisi tarafından yüksek sesle okunur. Bu kurallara uymadıkları tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılır. Sınav salonları güvenlik kameraları ile de izlenecektir. Sınav ile ilgili bir sorun olması durumunda güvenlik kameralarının kayıtları delil olarak sayılacaktır.

Haberin Devamı