Gazete Vatan Logo

LYS sınav giriş yeri sorgulama!

Üniversiteye giriş için ikinci aşama olan LYS’de ilk iki oturum gerçekleştirildi. 10-11 Haziran tarihlerinde LYS-1 ve LYS-4 oturumları yapıldı. Bu hafta sonu da LYS-2, LYS-3 ve LYS-5 oturumları gerçekleştirilecek. LYS sınav giriş yeri nasıl sorgulanır? ÖSYM sınav ile ilgili hangi uyarıları yaptı?

LYS sınav giriş yeri sorgulama!

10-11 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen LYS oturumlarının ardından 17-18 Haziran tarihlerinde de LYS-2, LYS-3 ve LYS-5 oturumları gerçekleştirilecek. Bu yıl ilk defa kısa cevaplı sorular soruldu. 15 dakika kuralının da uygulandığı sınav oturumlarında sınava geç kalan öğrenciler sınav binalarına alınmadı. 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınav oturumlarına girecek olan adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak alabilirler. Sınav giriş belgesi siyah-beyaz ya da renkli olarak çıkartılabilir.

LYS GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

2017 LYS TARİHLERİ

10 Haziran Cumartesi LYS-4 Sosyal Bilimler oturumu ile 11 Haziran Pazar günü LYS-1 Matematik oturumunun gerçekleştirilmesinin ardından bu hafta gerçekleştirilecek olan sınavların tarihleri ve sınav saatleri şu şekildedir;

LYS-2 Fen Bilimleri sınavı 17 Haziran saat 10.00’da

Haberin Devamı

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı 18 Haziran Pazar saat 10.00’da

LYS-5 Yabancı Dil sınavı 17 Haziran Cumartesi saat 14.30’da başlayacak.

LYS-2 oturumu 135 dakika, LYS-3 ve LYS-5 oturumları ise 120 dakika sürecek.

15 DAKİKA KURALI! ÖSYM UYARDI!

LYS için 15 dakika kuralı uygulanmaktadır. 10-11 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen LYS oturumlarına adaylardan bazıları geç kaldı. Sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce sınav binası kapıları kapatıldığı için adaylar sınav binalarına alınmadılar.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen tüm sınavlarda 15 dakika kuralı uygulanır. Adaylara 15 dakika kuralı ÖSYM’nin resmi internet sitesinde ve sınav giriş belgesinde hatırlatılır. Bunlar dışında adaylar sınav giriş belgelerinin yazıcıdan çıktısını alırken de kendilerine 15 dakika kuralı hatırlatılır. Bu uyarı için ‘’Okudum, anladım’’ butonu tıklandıktan sonra giriş belgesinin çıktısı alınabilir. ÖSYM tarafından adayların mağduriyet yaşamaması için sınavın ilk oturumları öncesinde de sosyal medya hesapları üzerinden bu kural hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Adayların sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce sınav giriş binası önünde hazır olarak beklemeleri gerekir.

SINAVDA ULAŞIM ÜCRETSİZ!

İstanbul Büyükşehir Meclisi tarafından alınan karar ile LYS için ulaşımın ücretsiz olması karar alındı. Alınan karar doğrultusunda 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerinde sınava girecek olan öğrenciler ile sınavda görevli olanlar bu ücretsiz ulaşım imkanından yararlanabilecek. Ücretsiz ulaşım 07.00 ve 16.00 saatleri arasını kapsayacak. Öğrenciler sınav giriş belgelerini göstererek, sınav görevlileri de görevli belgelerini göstererek sunulan ücretsiz ulaşımdan yararlanacaklar.

SINAV İÇİN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Sınava giderken adaylar T.C. kimlik kartı ve sınav giriş belgesi dışında isterlerse pet şişe içerisinde su götürebilirler. Bunlar dışında herhangi bir araç götürülmemesi gerekir. Adayların sınav giriş belgeleri siyah-beyaz ya da renkli olarak yazıcıdan çıkartılabilir.

Sınav için 15 dakika kuralına dikkat edilmelidir. Sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce sınav binalarına alımlar durdurulur. Adayların gerekli güvenlik ve kontrol işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır olarak beklemesi gerekir. Sınava gidilirken adayların metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafet tercih etmesi gerekir.

Haberin Devamı

Adayların sınav için uymaları uymaları gereken kurallar ÖSYM’nin internet sitesinde ve sınav giriş belgesine yazıyor. Bu kurallar sınav başlamadan birkaç dakika önce de sınav görevlisi tarafından sınav salonundaki adaylara yüksek sesle okunur. Sınav kurallarına uymadığı tespit edilen adayların sınavları, sınav görevlisi tarafından tutanak tutularak geçersiz sayılır.