Gazete Vatan Logo

LYS sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav için dikkat edilmesi gerekenler

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından 10 Haziran’da gerçekleştirilecek olan ilk oturumla LYS sınavları başlayacak. 5 oturumda gerçekleştirilecek olan sınav için giriş yeri belgesi ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden öğrenilebilir. LYS ile ilgili olarak sınav öncesinde ÖSYM tarafından adaylara önemli uyarılar yapıldı.

LYS sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav için dikkat edilmesi gerekenler

Üniversite için ikinci aşama olan LYS sınavlarına az bir süre kaldı. Sınavın ilk aşaması olan YGS’den baraj puanını geçen her aday sınavlara girmeye hak kazandı. Sınava girecek olan milyonlarca aday için sınav giriş belgeleri yayınlandı. Adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesine T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilirler.

LYS GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

LYS SINAV TARİHLERİ! 15 DAKİKA KURALINA DİKKAT!

10, 11, 17 ve 18 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınavlarda, ÖSYM tarafından düzenlenen diğer sınavlarda olduğu gibi 15 dakika kuralı uygulanacak. Sınav başlangıç saatinden 15 dakika öncesinde adayların sınav giriş binalarına alımları durdurulacak ve bu saatten sonra binalara giremeyecekler.

2017 sınav tarihleri;

LYS-1 Matematik sınavı 11 Haziran saat 10.00’da

LYS-2 Fen Bilimleri sınavı 17 Haziran saat 10.00’da

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı 18 Haziran saat 10.00’da

Haberin Devamı

LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı 10 Haziran saat 10.00’da

LYS-5 Yabancı Dil sınavı 17 Haziran saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

LYS-1, LYS-2 ve LYS-4 oturumlarının süresi 135 dakika, LYS-3 ve LYS-5 oturumlarının süresi de 120 dakika olacaktır.

LYS SINAVINDA ULAŞIM ÜCRETSİZ!

10, 11, 17 ve 18 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Lisans Yerleştirme sınavları için İstanbul’da ulaşım ücretsiz olacak. Sınava girecek olan öğrenciler ve sınavda görevli olanlar sınav günü ücretsiz ulaşım hakkından yararlanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen kararın, öğrenci ve görevlilerin sınav yerlerine daha kolay ulaşmalarını sağlamak için alındığı belirtildi. Alınan karara göre; sınav tarihlerinde saat 07.00 ile 16.00 saatleri arasında sınav giriş belgesini gösteren öğrenciler ve sınavda görevli olduğunu gösteren kişiler ücretsiz olarak sınav yerlerine gidebilecekler.

ÖSYM’DEN LYS İÇİN SON UYARILAR!

ÖSYM tarafından sınava girecek adaylara yönelik olarak bir film hazırlandı. Hazırlanan film ile sınava girecek olan adayların nelere dikkat etmeleri gerektiği açıklandı. 10 dakika süren filme ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlanabilir.

Haberin Devamı

2017 YGS’de puan türlerinden en az bir tanesinden yeterli baraj puanı olan 180 puanı geçmiş olan adaylar, LYS için giriş hakkı kazandı. Sınav giriş belgeleri siyah-beyaz ya da renkli olarak yazıcıdan çıkartılabilir. Adaylar sınav gününde yanlarında sınav giriş belgesi, T.C. kimlik kartları ve isterlerse pet şişe içinde su getirebilirler. Bunlar dışında adayların herhangi bir araç getirmemeleri gereklidir. Getirilecek olan eşyalar sınav görevlileri tarafından emanete alınmaz.

Sınav süresi başladıktan sonra adayların sınav salonlarını terk etmeleri yasaktır. Sebebi ne olursa olsun sınav salonunu terk eden adayların sınavları geçersiz sayılır. Sınav süresinin ilk dörtte üçlük süresi tamamlanmadan da adayların sınav binalarını terk etmelerine izin verilmez.

LYS giriş belgesinin üzerinde, ÖSYM’nin resmi internet sitesinde sınavlar ile ilgili adayların uyması gereken kurallar belirtilmiştir. Bu kurallar sınav günü sınav görevlisi tarafından da sınava giren adaylara sesli şekilde okunur. Belirlenen kurallara uyulması zorunludur. Kurallara uymadıkları tespit edilen adayların sınavları da geçersiz sayılır. Sınav salonları sınav süresi boyunca güvenlik kameraları ile kontrol altına alınır. Sınav sonrasında bir sorun oluşması durumunda kamera kayıtları delil olarak kabul edilir.

Haberin Devamı