Gazete Vatan Logo

LYS sınav giriş belgeleri erişime açıldı! ÖSYM, sınav için açıklama yaptı!

10-11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerinde 5 farklı oturumda gerçekleştirilecek olan LYS için giriş belgeleri erişime açıldı. LYS sınavına girecek olan adaylar, ais.osym.gov.tr internet sitesine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak sınav giriş belgelerini alabilirler. LYS sınava az bir süre kala ÖSYM tarafından da adaylar için bazı uyarılar ve hatırlatmalar yapıldı!

LYS sınav giriş belgeleri erişime açıldı! ÖSYM, sınav için açıklama yaptı!

Üniversiteye giriş için gerekli olan ikinci aşama LYS oturumları 10, 11, 17 ve 18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav sonrasında da baraj puanın geçen adaylar tarafından tercih dönemi başlayacak. Adaylar LYS için sınav giriş belgelerini ais.osym.gov.tr internet sitesinden aday işlemleri sistemine giriş yaparak alabilirler.

LYS GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

2017 LYS TARİHLERİ

ÖSYM tarafından ilan edilen 2017 sınav takvimine göre LYS tarihleri;

LYS-1 Matematik sınavı 11 Haziran

LYS-2 Fen Bilimleri sınavı 17 Haziran

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı 18 Haziran

LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı 10 Haziran

LYS-5 Yabancı Dil sınavı 17 Haziran’da gerçekleştirilecek.

LYS-1, LYS-2 ve LYS-4 oturumlarının süresi 135 dakika, LYS-3 ve LYS-5 oturumlarının süresi de 120 dakika olacaktır.

LYS’LERDE CEVAP KAĞITLARI ÇİFT TARAFLI OLACAK

ÖSYM başkanı Ömer Demir tarafından LYS oturumları ile ilgili açıklama yapıldı. 10 Haziran’da başlayacak olan sınavlarda yer alacak olan kısa cevaplı sorular için ayrı cevap kağıdı verilmeyeceği belirtildi. Ömer Demir; ‘’Kısa cevaplı sorular için LYS’de kullanılacak cevap kağıtlarında bu amaçla tasarım değişikliğine gidildi. Matematik oturumu dışındaki diğer oturumların cevap kağıtları, arkalı önlü olacak ve her iki yüzüne de kodlama yapılabilecek.’’ dedi.

Haberin Devamı

KISA CEVAPLI SORULAR SONDA YER ALACAK

LYS oturumlarında sorulacak olan kısa cevaplı soruların yanıtları bir sayı ya da bir sözcükten oluşacak. Cevaplar, cevap kağıdına kodlanacak. Bu sorular testlerin son kısmında yer alacak.

LYS-1 oturumunda matematik alanında 3, LYS-2 oturumunda kimya, fizik ve biyoloji alanlarından birer tane, LYS-3 oturumunda Türk Dil ve Edebiyatı alanından 2, coğrafya alanından da 1 kısa cevaplı soru sorulacak. LYS-4 oturumunda coğrafya alanından 1, felsefe alanından 1, tarih alanından 1 soru sorulacak. LYS-5 oturumunda da ilgili dilden 3 tane kısa cevaplı soru yer alacak.

LYS SINAVINDA ULAŞIM ÜCRETSİZ!

10, 11, 17 ve 18 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları için İstanbul’da ulaşım ücretsiz olacak. Sınav görevlisi kişiler ve sınava girecek olan öğrenciler sınav günü ücretsiz ulaşımdan yararlanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilmiş olan kararın, görevlilerin ve öğrencilerin sınav yerlerine daha rahat ulaşmalarını sağlamak için alındığı belirtildi. Alınan karar kapsamında; sınav oturumlarının gerçekleştirileceği tarihlerde 07.00 ve 16.00 saatleri arasında öğrenciler sınav giriş belgelerini göstererek, sınavda görevli olanlar da belgelerini göstererek sınav yerlerine ücretsiz olarak gidebilecekler.

Haberin Devamı

SINAVLAR İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

Sınava giden adayların yanlarında sınav giriş belgesi, T.C. kimlik kartı ve pet şişe içerisinde su dışında herhangi bir şey bulundurmaması gereklidir. Bunlar dışında getirilecek olan eşyalar ile sınav binasına girilemez. Sınav binasında görevliler tarafından eşyalar emanete alınmaz.

Haberin Devamı

Sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce sınav binasına girişler durdurulacaktır ve bu saatten sonra adaylar sınav binalarına alınmayacaktır. Adayların gerekli güvenlik ve kimlik kontrollerinin zamanında yapılabilmesi için sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır olarak beklemesi gereklidir. Sınava giderken üzerinde metal aksesuar olmayan sade bir kıyafet tercihi yapılmalıdır.

Sınavlar ile ilgili kurallar ÖSYM’nin resmi internet sitesinde, sınav giriş belgelerinde yazmaktadır. Bu kurallar sınav başlamadan önce de salon başkanı tarafından sesli şekilde okunur. Bu kurallara uyulması gereklidir. Kurallara uymadıkları tespit edilen adayların sınavları da geçersiz sayılacaktır.