Gazete Vatan Logo

LYS ne zaman açıklanıyor? ÖSYM tarih verdi!

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren LYS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih için ÖSYM'den açıklama geldi. Peki LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen soruların yanıtları ve ÖSYM'nin LYS sonuçları için verdiği tarih...

LYS ne zaman açıklanıyor? ÖSYM tarih verdi!

2016 LYS sınav sonuçlarının açıklanması için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LYS sonuçları 18 Temmuz Pazartesi açıklanacak. Peki LYS puanı nasıl hesaplanıyor? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları ve LYS sınavına dair tüm bilgiler haberimizde yer alıyor...

LYS 2016 sınav sonuçları ÖSYM'den son dakika açıklaması yapıldı. 1 Milyon 73 bin öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) heyecanı yaşadı. Sınava giren öğrenciler kadar veliler de büyük heyecanı geride bıraktı. ÖSYM, bu yıl uyguladığı yeni bir sistemle 2016 yılında gerçekleştireceği tüm sınavların sonuçlarının açıklanma tarihlerini önceden verdi. LYS sınav sonuçları da bu sınavlardan bir tanesi. ÖSYM bu yıl bir ilke imza attarak, LYS sınav sonuçları açıklanacağı tarihi önceden verdi. Buna göre, Lisans Yerleştirme sınavının sonuçları tüm oturumlar bittikten sonra ÖSYM taraf

ından herhangi bir erteleme olmaması durumunda 18 Temmuz 2016 pazartesi günü açıklanacak

LYS SINAV SONUÇLARI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

LYS 2016 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

LYS sonuçları açıklandığında öğrenciler üniversite eğitimi için tercih yapmak zorundadılar. Tercih dönemi LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra kısa bir süre içerisinde başlamaktadır. LYS sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bilgiler haberimizde mevcuttur.

Her yıl düzenli olarak ülke genelinde yapılan üniversite sınavları bazı alanlarda platform değişiklikleri yaparak öğrencilerden daha iyi sonuç almayı hedeflenmiştir. Gereken tüm araştırmaların yapılması sonucunda yaklaşık olarak son altı yılda aynı sınav sistemi ülkemizde yapılmaktadır. Yapılan bu üniversite seçme sınavının ardından vatandaşlar kendi ilgi ve yeteneklerine göre mesleki eğitimlerini alabilmek için gerekli olan şehre ve üniversiteye giderler. Her ne zaman olursa olsun vatandaşlar gerçekleştirmek zorunda oldukları işlem kolaylıkları için genel olarak sahip olmaları gereken nitelikler için bu lisans eğitimi şarttır. Lise eğitiminin son sınıfında bu sınava katılım hakkına sahip olurlar.

Haberin Devamı

Ayrıca bu sınava her on sekiz yaşını dolduran bireyler bu sınavdan kolayca hizmet alabilirler. Mart ve haziran aylarında iki oturum şeklinde yapılan bu sınava Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olan (barajı geçen öğrenciler) kolay bir şekilde diğer ikinci sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavına katılım da bulunabilirler. Kısaca LYS adı verilen bu sınava her yıl ortalama üç milyon öğrenci katılımda bulunur.

LYS SINAV SORULARININ ZORLUK DERECESİ NASILDI?

FİZİK: Öğrenciler hem soruların zorluğundan hem de kullanılan “ağdalı, anlaşılmaz dil” yüzünden çok zorlandı. Soruyu anlamak için birkaç kez okumak zorunda kaldılar. İşlem gerektirmeyen soruların bile yorumlanması zor oldu. Bilgi ağırlıklı ve seçici sorulardı. “Rölativistik kütle artışı” sorusu müfredat değişikliğinden dolayı öğrencileri zorladı. Eski müfredatla çalışan öğrencilerin hata olasılığı yüksekti.

lys soruları ve cevapları

KİMYA: Sorular daha kolaydı. Her zamanki gibi organik kimyadan 10 soru geldi. Seçici sorular gibi bilgi düzeyi düşük öğrencilerin de yapabileceği sorulardan oluştu.

Haberin Devamı

BİYOLOJİ: Orta zorluk derecesinde sorular, geçen yıla benziyor. Özellikle “nükleik asit-protein sentezi” sorusu ve “popülasyon genetiği” seçici sorulardı. Yorum soruları azdı. Bilgi ağırlıklı ve birden fazla konu arasında bağlantı kurulmasını gerektiren sorular.