Gazete Vatan Logo

LYS giriş yeri sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

LYS giriş yerleri belli oldu. İlk oturumu 10 Haziran’da gerçekleştirilecek olan LYS, toplam 5 oturumda gerçekleştirilecek. Adaylar sınav giriş yeri belgelerini ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak alabilirler. Sınava ilişkin olarak ÖSYM tarafından da sınava girecek adaylara son uyarılar yapıldı!

LYS giriş yeri sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

Üniversite için ilk aşama olan YGS’den baraj puanını geçen öğrenciler, LYS’ye giriş hakkı elde ettiler. LYS sonrasında öğrenciler, yoğun br tercih dönemine girecekler. LYS giriş belgeleri ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesine T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle girilerek öğrenilebilir. LYS oturumları 10, 11, 17 ve 18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

LYS GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

LYS TARİHLERİ

ÖSYM tarafından açıklanan 2017 sınav takvimine göre LYS tarihleri şu şekildedir;

LYS-1 Matematik sınavı 11 Haziran Pazar günü saat 10.00’da

LYS-2 Fen Bilimleri sınavı 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı 18 Haziran Pazar günü saat 10.00’da

LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı 10 Haziran Cumartesi saat 10.00’da

LYS-5 Yabancı Dil sınavı 17 Haziran Cumartesi günü saat 14.30’da gerçekleştirilecektir.

LYS-1, LYS-2 VE LYS-4 oturumları 135 dakika, LYS-3 ve LYS-5 oturumları ise 120 dakika sürecektir.

Haberin Devamı

ÖSYM’DEN SINAV İÇİN UYARILAR!

ÖSYM sınava girecek olan adaylar için sınav kuralları filmi hazırladı. Hazırlanan bu filmde sınavda dikkat edilmesi gereken kurallar belirtiliyor. 10 dakikalık filme ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

2017 YGS sınav puan türlerinden en az 180 puan ve üzeri puan alan adaylar LYS sınavına girme hakkı kazanır. Sınava giriş için adayların T.C. kimlik kartı ve sınav giriş belgelerini getirmeleri yeterlidir. İsteyen adaylar bunlar dışında pet şişe içinde su da getirebilirler. ÖSYM tarafından adaylara 2 adet kurşun kalem, bir adet silgi, bir adet kalemtıraş ve peçete temin edilecektir.

15 dakika kuralı diğer sınavlarda olduğu gibi LYS oturumlarında da uygulanacaktır. Sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına girmelerine izin verilmeyecektir. Bu nedenle sınav saatinden en az 1 saat önce hazır olarak beklenmesi gerekir. Sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gidilmelidir. Adayların T.C. kimlik kartı, sınav giriş belgesi ve pet şişe içinde su haricinde herhangi bir araç gereç getirmemesi gereklidir. Getirilecek olan eşyalar ile sınav binasına girilmez ve bu eşyalar emanete alınmaz.

Haberin Devamı

Sınav giriş belgesi, siyah-beyaz ya da renkli olarak yazıcıdan çıkartılabilir. Sınav girişinde adaylar, gerekli güvenlik ve kontrol işlemlerinin ardından sınav salonlarına alınacaktır. Salon görevlileri tarafından soru kitapçıkları kontrol edilerek eksik sayfa olup olmadığına bakılmalıdır. Sınava giren adaylar, sınav süresi başladıktan sonra sebebi ne olursa olsun sınav salonunu terk edemez. Salonu terk eden adayların sınavı geçersiz sayılır.

Salon başkanı tarafından sınavınız başladı denildikten sonra sınav başlar ve sınavınız bitti denildikten sonra da sınav biter. Salon görevlisinin uyarıları dikkate alınmaz ve sorular sınav süresi dışında çözülürse sınav geçersiz sayılır. Adayların işaretleme yaparken de dikkat etmesi gerekir 2016 yılında yanlış işaretleme nedeniyle 22 adayın sınavı iptal edilmiştir.

LYS giriş belgesi üzerinde, ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan ve sınav salon görevlisi tarafından da sesli olarak okunan sınav kurallarına uyulması gerekir. Sınav kurallarına uymadığı tespit edilen adaylar için uyarı yapılma zorunluluğu yoktur ve görevli tarafından bu kişiler için tutanak tutulur. Sınav sonrasında bir sorun oluştuğunda güvenlik kamerası kayıtları da delil olarak sayılacaktır.

Haberin Devamı