Gazete Vatan Logo

LYS giriş yeri nasıl sorgulanır? (Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak)

LYS oturumlarında ilk hafta oturumları gerçekleştirildi. Bu hafta son LYS oturumlarının ardından adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyecek. ÖSYM sınava girecek adaylara yönelik uyarılarda bulundu. LYS giriş yeri nasıl öğrenilir? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS giriş yeri nasıl sorgulanır? (Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak)

LYS’de ilk hafta oturumlarının ardından 17-18 Haziran tarihlerinde de son sınav oturumlar gerçekleştirilecek. Milyonlarca öğrenci, üniversiteye girişin ikinci aşaması olan LYS için bu hafta sonu da ter dökecek. LYS sınav sonuçları, ÖSYM tarafından yayınlanmış olan 2017 sınav takvimine göre 11 Temmuz’da ilan edilecek. Sınav sonuçlarının açıklanması ile de adaylar için üniversite tercih dönemi başlayacak. Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan sınavlar için adaylar, LYS giriş belgelerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak alabilirler.

LYS GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

2017 LYS TARİHLERİ

10 Haziran ve 11 Haziran’da gerçekleştirilen LYS-1 Matematik sınavı ile LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı sonrasında bu hafta sonunda da LYS için son sınav oturumları yapılacak. LYS tarihleri;

LYS-2 Fen Bilimleri sınavı 17 Haziran Cumartesi saat 10.00

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı 18 Haziran Pazar saat 10.00

Haberin Devamı

LYS-5 Yabancı Dil Oturumu 17 Haziran Cumartesi saat 14.30

LYS-2 oturumu 135 dakika, LYS-3 ve LYS-5 oturumları ise 120 dakika sürecek.

Sınavların başlangıç saatlerinden 15 dakika önce adayların sınav giriş binalarına alımları durdurulacak. Geç kalan adaylar sınava alınmayacak.

15 DAKİKA KURALI! ÖSYM UYARDI!

LYS oturumlarında 15 dakika kuralı uygulanmaktadır. 15 dakika kuralına göre sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına girmelerine izin verilmez. 10 Haziran ve 11 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen LYS oturumlarında sınava bazı adaylar geç kaldı ve 15 dakika önce sınav binasına girmedikleri için sınava alınmadılar.

Adayların zaman ile ilgili olarak bir sorun yaşamamaları için sınavın başlangıç saatinden en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır olarak beklemesi gereklidir. 10-11 Haziran’da gerçekleştirilen sınavlar öncesi ÖSYM tarafından sınava girecek olan adaylara 15 dakika kuralı hatırlatılması sosyal medya hesapları üzerinden tekrar edildi. 15 dakika kuralı, ÖSYM tarafından düzenlenen tüm sınavlarda uygulanır. Adaylara bu kural, ÖSYM internet sitesinde, sınav kılavuzlarında hatırlatılır. Sınav giriş belgesinde de bu kural yer alır.

Haberin Devamı

SINAVDA İSTANBUL’DA ULAŞIM ÜCRETSİZ!

10-11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan LYS oturumları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından karar alındı. Alınan karar doğrultusunda sınavın gerçekleştirileceği tarihlerde ulaşım ücretsiz olacak. Ücretsiz olan ulaşım hakkından sınava girecek olan öğrenciler ile sınavda görevli olanlar yararlanabilecekler. Öğrenciler sınav giriş belgelerini göstererek, sınav görevlisi olanlar da görevli belgelerini göstererek ücretsiz olan ulaşım hakkından yararlanabilirler. Ücretsiz ulaşım için alınan kararın, öğrencilerin ve sınav görevlilerin sınav binalarına daha rahat ve daha kolay ulaşmalarını sağlamak için alındığı bildirildi.

LYS İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sınav giriş belgeleri yazıcıdan siyah-beyaz ya da renkli olarak çıkartılabilir. Belge üzerinde yer alan bilgiler dışında herhangi bir karalama vb. işlem yapılmamalıdır.

Haberin Devamı

Sınav için belirlenen 15 dakika kuralına uyulmalı ve en az 1 saat önce sınav giriş binası önünde hazır olarak beklenilmelidir. Sınava giderken metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafet giyilmelidir.

Sınava giderken T.C. kimlik kartı, sınav giriş belgesi götürülecektir. Bunlar dışında isteyen adaylar, pet şişe içerisinde su da götürebilirler. Belirtilenler dışında adayların herhangi bir eşya getirmemesi gereklidir. Getirilecek olan eşyalar sınav görevlileri tarafından emanete kabul edilmez.

Sınav için uyulması gereken kurallar sınav giriş belgesi üzerinde yazmaktadır. Sınav başlamadan birkaç dakika önce de sınav salonu başkanı tarafından bu kurallar adaylara yüksek sesle okunur. Adayların bu kurallara uyması gereklidir. Kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılır. Adayların kurallara uymaması durumunda sınav görevlisi tarafından uyarılmadan da tutanak tutulabilir ve adayın sınavı geçersiz sayılabilir. Sınav salonları güvenlik kameraları tarafından izlenir. Sınav sonrasında bir sorun oluştuğunda güvenlik kamerası kayıtları delil olarak kabul edilir.

Haberin Devamı