Gazete Vatan Logo

LYS giriş yeri nasıl öğrenilir? (LYS sonuçları ne zaman açıklanacak)

LYS için son aşamaya gelindi. Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan LYS oturumları ile bu aşama tamamlanacak. Sınavlarda sona gelinmesiyle de adaylar tarafından Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da sorgulanmaya başlandı. LYS giriş yerleri nasıl sorgulanır? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS giriş yeri nasıl öğrenilir? (LYS sonuçları ne zaman açıklanacak)

10-11 Haziran tarihlerinde LYS-1 ve LYS-4 oturumları gerçekleştirildi. Bu hafta, 17-18 Haziran tarihlerinde de LYS-2, LYS-3 VE LYS-5 oturumları gerçekleştirilecek. Adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak alabilirler. Sınavların ardından da adayların LYS sonuçları açıklanacak. ÖSYM tarafından ilan edilen 2017 sınav takvimine göre LYS sonuçları 11 Temmuz Salı günü açıklanacak. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte de tercih dönemine girilmiş olacak.

LYS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM’DEN UYARI!

ÖSYM tarafından sosyal medya hesabı üzerinden engeli olan adaylara yönelik uyarı yapıldı. LYS oturumlarına girecek olan engeli ve sağlık sorunu olan adayların kuruma raporlarını bildirme süresi 14 Haziran’da sona erdi. Engel durumu ya da sağlık sorunu bu tarih sonrasında meydana gelen adayların, bu durumlarını belgelemeleri halinde koşullarına uygun yerlerde sınava alınacakları bildirildi.

Haberin Devamı

ÖSYM, engeli ve sağlık sorunu olan adayların kullandıkları araç, gereçlerle sınav binalarına alınmadıklarına ilişkin haberlerin medyada yer alması üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Sınavlarda engel ve sağlık durumuna göre adayların özel binalarda sınava alındığını hatırlatan açıklamada;

‘’Bu çerçevede, adayların engel veya sağlık durumları göz önünde bulundurularak raporlanan ihtiyaca göre okuyucu veya işaretleyici desteği verilmekte, sınav güvenliği nedeniyle normal salonlarda yanlarında bulundurmalarına izin verilmeyen ilaç, araç, gereç ve cihazları kullanma durumunda olan adayların, ÖSYM tarafından hazırlanan ve ihtiyaca göre her türü kablolu-kablosuz iletişimin kesilmiş olduğu binalarda tahsis edilen çoklu veya tekli salonlarda sınava girmeleri sağlanmaktadır.’’ ifadelerine yer verildi.

Bunun dışında LYS oturumları için adayların sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce binalara alımının durdurulacağı hatırlatıldı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavların tamamında 15 dakika kuralı uygulanır. Geçen hafta 15 dakika kuralına uymayan ve belirtilen saatten sonra gelen adayların sınav binalarına girişlerine izin verilmedi. Bu adaylar sınava alınmadı. Adayların sınav saati ile ilgili herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır olarak beklemeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

2017 LYS TARİHLERİ

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan LYS oturumlarının tarihleri ve saatleri şu şekildedir;

LYS-2 Fen Bilimleri sınavı 17 Haziran Cumartesi saat 10.00

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya 18 Haziran Pazar saat 10.00

LYS-5 Yabancı Dil sınavı 17 Haziran Cumartesi saat 14.30

LYS İÇİN ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından LYS oturumlarının gerçekleştirileceği tarihler için ulaşımın ücretsiz olması kararı alındı. Alınan kararın, öğrencilerin ve sınav görevlilerinin sınav binalarına daha kolay ve daha rahat ulaşmalarını sağlamak için alındığı belirtildi. Ücretsiz ulaşım hakkından öğrenciler, öğrenci belgelerini göstererek sınav görevlileri de görevli belgelerini göstererek yararlanabilirler.

Haberin Devamı

SINAV İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sınav için uygulanacak olan 15 dakika kuralına dikkat edilmeli ve sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır olarak beklenmelidir.

Adaylar sınava giderken T.C. kimlik kartı, sınav giriş belgesi ve isterlerse pet şişe içerisinde su götürebilirler. Bunlar dışında adayların herhangi bir araç gereçle sınav binasına girmesine izin verilmez.

ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine giriş yapılarak alınacak olan sınav giriş belgeleri siyah-beyaz ya da renkli olabilir. Giriş belgesi üzerinde yer alan bilgilerin tam olması gereklidir. Adaylar sınava metal aksesuar barındırmayan sade bir kıyafet ile gitmelidir. Sınav için uyulması gereken tüm kurallar sınav giriş belgesi üzerinde yer alır. ÖSYM’nin internet sitesinde de yer alan sınav kurallarına adaylar

tarafından uyulması gerekir. Adayların uyması gereken kurallar sınav başlamadan önce sınav görevlisi tarafından da adaylara yüksek bir sesle tekrarlanır. Sınav salonları güvenlik kameraları ile izlenmektedir. Sınava ilişkin bir sorun oluşursa güvenlik kameraları kayıtları delil olarak sayılacaktır. Sınav kurallarına uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz olarak sayılır.

Haberin Devamı