Gazete Vatan Logo

LYS’de sürpriz soru çıkmayacak

ÖSYM Başkanı Demir, “Adayların daha önce hiç görmediği konudan soru çıkma durumu söz konusu değildir. Fazla süre kullananın sınavları geçersiz sayılır” dedi.

LYS’de sürpriz soru çıkmayacak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 18 Haziran’da başlayacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sorularının önceki yıllarda olduğu gibi tümüyle Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hazırlandığını belirterek “Bu yüzden, 2016 LYS’de, adayların daha önce hiç görmediği konudan soru çıkma durumu söz konusu değildir. Adaylarımız müsterih olsun” dedi. 2016 LYS ile ilgili sorularını yanıtlayan Demir, LYS’ye 1 milyon 73 bin 18 adayın başvuru yaptığını bildirdi. LYS sorularının müfredata uygunluğuna ilişkin soru üzerine Demir, 2016 LYS formatında kılavuzda yer alan bilgilerin dışında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirtti.

Soruların, önceki yıllarda olduğu gibi, tümüyle MEB müfredatına uygun olarak hazırlandığını bildiren Demir, “Bu yüzden, 2016 LYS’de, adayların daha önce hiç görmediği konudan soru çıkma durumu söz konusu değildir. Adaylarımız müsterih olsun.” dedi. 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) görevlilerin “Sınav bitti” uyarısının ardından özellikle “Kitapçığı kapat” uyarısını da yapmaya başladıklarını hatırlattı. Bu uyarıdan sonra kitapçığı açan adayların sınavlarının iptal edildiğini ve bu yeni kuralı tam olarak uygulamadığı tespit edilen görevlilere de ÖSYM sınavlarında tekrar görev verilmediğini belirten Demir, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Fazla süre kullanımı nedeniyle 2016 yılında 117, 2015 yılında 832 adayın sınavı iptal edildi. Bu kural, tüm sınavlarda geçerli olduğu için 2016 LYS’de de uygulanacaktır. Özellikle bu konuda adaylarımızı sizin aracılığınız ile tekrar uyarmak isteriz. Sınav süresi herkesi için aynıdır. Bir soru ile çok sayıda adayını sıralamasının değiştiği bir sınavda hiçbir adayın fazladan süre kullanması hoş görülemez, buna izin verilemez.”