Gazete Vatan Logo

LYS başvuruları ne zaman sona erecek? Başvuru ücreti ne kadar?

YGS’de 180 puan barajını geçen 1 milyon 506 bin öğrenci bu yıl LYS’ ye girmeye hak kazandı. Haziran ayında yapılacak LYS’ler için başvurular başladı. LYS başvuruları ve LYS ücretleri hakkında yapılan açıklamalar ve daha fazlası haberimizde!

LYS başvuruları ne zaman sona erecek? Başvuru ücreti ne kadar?

Haziran ayında yapılacak olan LYS için başvuruları 4 Nisan tarihinde başlamıştı. Ortaöğretim son sınıf öğrencileri, öğrenime devam ettiği okul aracılığıyla sınav başvurusunu yapabilmektedirler. Ayrıca adaylar ÖSYM’nin belirlemiş olduğu başvuru merkezleri ile de başvuru işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. Adayların sınava başvuru yapacakları son tarih ise 17 Nisan 2017 olarak belirlenmiştir.

LYS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu sene YGS’ye giren adaylar içinden yeterli puanı alamayan 700 bin aday, LYS için başvuru yapamayacak. 150 baraj puanını geçen adaylar ise önlisans programlarını tercih edebilecekler. Ayrıca açık öğretim bölümleri için de tercihte bulunabileceklerdir.

ÖSYM aday işlemleri sisteminde geçerli fotoğrafı olan adaylar ve eğitim bilgisi eksiksiz olanlar tüm adaylar ÖZYM’ nin resmi sitesi üzerinden başvuru yapabilmektedirler.

Aday işlemleri sistemi üzerinde geçerli bir fotoğrafı olmayan ve eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvuru merkezleri ile sınav başvurusu yapabilmektedirler. Başvuru merkezleri tarafından yapılan işlemler için ise 5 TL hizmet ücreti tahsil edilmektedir. ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yeni şifre almak isteyen adaylar da 5 TL ücret ödemek durumundadırlar.

Haberin Devamı

LYS Ücreti Ne Kadardır?

LYS – 1 Matematik sınavı için 40 TL sınav ücreti

LYS – 2 Fen Bilimleri sınavı için 40 TL sınav ücreti

LYS – 3 Edebiyat Coğrafya sınavı için 40 TL sınav ücreti

LYS – 4 Sosyal Bilimler sınavı için 40 TL sınav ücreti

LYS – 5 Yabancı Dil sınavı için 40 TL sınav ücreti

Sınav ücretlerinin için son ödeme tarihi ise 18 Nisan olarak belirlenmiştir. Ek yerleştirme hizmet ücretinin de 15 lira olduğu açıklanmıştır.

LYS Ücreti Nerelere Yatırılacak?

Adayların sınav için başvuru ücretlerini yatırırken banka görevlisine T.C. kimlik numarasını, adını, soyadını ve gireceği sınavların adını söylemesi gerekmektedir. ÖSYM tarafından ücretlerin yatırılacağı bankaları şu şekilde sıralayabiliriz;

T.C. Ziraat Bankası’nın sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığı (Şubelerden ve ATM’lerden ücret kabul edilmemektedir.)

Haberin Devamı

Halkbank ATM, şubeler ve internet bankacılığı

Kuveyt Türk Katılım Bankası internet bankacılığı ve tüm şubeleri (KKTC’den başvuru yapacaklar hariç)

Akbank tüm şubeleri, internet bankacılığı ve ATM’leri (KKTC’den başvuru yapacaklar hariç)

Sınav ücreti belirtilen bankalar dışında, ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan ‘’Ödemeler’’ bölümünden de kredi kartı/banka kartı aracılığı ile yapılabilmektedir.

Yurt dışından sınava başvuru yapmak için de adayların sınav ücretlerini sadece ÖSYM’nin internet sitesindeki ‘’Ödemeler’’ bölümünden yapmaları gerekir. Kredi kartı/banka kartı ile TL olarak ödeme yapılabilmektedir.

LYS Tarihleri

ÖSYM tarafından açıklanan 2017 sınav takvimine göre LYS sınav tarihleri şu şekildedir;

Matematik Sınavı (LYS-1) 11 Haziran 2017 (Pazar) - saat 10.00

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) 17 Haziran 2017 (Cumartesi) - saat 10.00

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) 18 Haziran 2017 (Pazar) - saat 10.00

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) 10 Haziran 2017 (Cumartesi) - saat 10.00

Haberin Devamı

Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) 17 Haziran 2017 (Cumartesi) - saat 14.30