Gazete Vatan Logo

LYS-1 matematik sınavı sona erdi!

LYS-1 matematik sınavı bugün gerçekleştirildi. Saat sabah 10:00'da başlayan sınav 135 dakika sürdü ve 12:15'te sona erdi.

LYS-1 matematik sınavı sona erdi!

Adaylar LYS sınavının ardından ÖSYM tarafından soru ve cevapların yayınlanmasını bekliyorlar. Peki LYS soru ve cevapları yayınlandı mı?

LYS maratonunda ikinci oturum bugün gerçekleştirildi. 10 Haziran Cumartesi saat 10:00'da yapılan LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavının ardından LYS-1 Matematik Sınavı bugün saat 12:15 itibarıyla sona erdi. Adaylar ise LYS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını büyük bir merakla bekliyorlar. İşte LYS sınavına dair merak edilen soruların yanıtları...

LYS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

LYS’de soru ve cevapların ne zaman yayınlanacağı kesinlik kazanmasa da, LYS’de soru ve cevapların tüm LYS oturumları tamamlandıktan birkaç gün sonra ÖSYM tarafından yayınlanması bekleniyor. LYS resmi sonuçlarının ise daha ileri bir tarih olan 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak.

LYS-1 matematik sınavı sona erdi

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) matematik oturumu (LYS-1) sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 839 bin 124 aday başvurdu. Sınav tek oturumda uygulandı ve 135 dakika sürdü. Adaylar, LYS-1'de matematik testinde 80 soru cevapladı. Adaylara matematik testinde 3 soru, kısa cevaplı şekilde soruldu. LYS-2 fen bilimleri ve LYS-5 yabancı dil sınavı 17 Haziran Cumartesi günü, LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavı da 18 Haziran Pazar günü yapılacak.

Haberin Devamı

LYS SORULARI SOSYAL MEDYAYA DAMGA VURDU

Sınavda 'Pelin'in hesap makinesinin 3 tuşunun bozuk olması' üzerine kurulu olasılık sorusu ise öğrencileri hayli uğraştırdı. Sosyal medyada yorum yağdı. İşte bazı yorumlar...

-O değilde Pelin'in derdi 1 milyonu gerdi.

-Pelin iki sınavdır amele amele işler yapıyo ÖSYM Peline sahip çık

-Pelin gözünü seveyim nerede yaşıyorsan konum at hesap makinesi göndereceğim

-Pelin git kendine yeni bi hesap makinası al seninle mi uğraşacaz #Lys2017

-#lys1 ismi pelin olan kızlar acilen sinir sınır dışına

-Ygs de yırtık menüden sipariş vermeye çalışan pelin, lys de bozuk hesap makinesi kullanarak bizi yine şaşırtmadı iğrenç insansın pelin

Haberin Devamı

-Arkadaş,akraba,eş,dost adı Pelin olan kim varsa tüm irtibatımı kesiyorum

-Bana Pelin'in o hesap makinesini bulun getirin #lys1

Adaylar sınavda ter dökerken aileleri bahçede bekledi

LİSANS Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) bugün LYS-1 (Matematik) sınavı gerçekleştirildi. Adaylar yeni kurallar gereği son 15 dakika kuralına takılarak sınava girememe riskine karşı okullara erken saatlerde ulaştı. Öğrenciler kimlik kontrolünün ardından sınava alındı, kapılar 09.45'te kapandı. Öğrenciler sınavda ter dökerken aileler de sınav sonuna kadar bahçede bekledi.

Üniversite adayları için dün LYS-4 'Sosyal Bilimler Sınavı' ile başlayan maraton bugün LYS-1 'Matematik' sınavı ile devam etti. Saat 10.00'da başlayan sınav 135 dakika sürecek. Bu süre zarfında adaylar 80 matematik sorusunu yanıtlayacak. 1 milyon 72 bin 396 adayın sınava girmesi beklenen LYS'ler 2 hafta sonu boyunca 5 oturumda düzenlenecek. Bu yıl getirilen kurallar gereği LYS'lerde de sınav başlama saatinden 15 dakika önce sınav binalarının kapısı kapanacak ve öğrenci girişi sonlandırılacak. Konak'taki Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü'nde da sınav heyecanı vardı.

Haberin Devamı

Öğrenciler sınava girerken ailelerin dışarıda bekleyişi başladı. Kimlik kontrolünün ardından aranarak binaya alınan öğrencilerin yanlarına, nüfus cüzdanı, pasaport, sınava giriş belgesi ve üzerindeki ambalajı sökülmüş içme suyunun dışında bir şey almasına izin verilmedi. İçerisinde 5 bina bulunan kampüsta yanlış sınav binasına gelen adaylar sınav görevlileri tarafından yönlendirildi. Bazı adaylar heyecan yaşarken, aileleri ise daha önce diğer çocukları da sınava girdiği için alışkın olduklarını söyledi. Bazı adaylar da ikinci kez sınava girdikleri için sınav stresi yaşamadıklarını belirtti. Yiğithan Topuz ise 15 dakika kuralına dikkat çekerek, "Ben kötü olduğunu düşünüyorum. Çok insan mağdur oldu. Bir seneleri yandı. Kısa bir süre değil. Belki de bu doğru olandır. Göreceğiz, umarım bu sefer kimse mağdur olmaz" dedi.

LYS SINAV TAKVİMİ

LYS-4 (Sosyal Bilimler): 10 Haziran 2017 saat 10:00

Haberin Devamı

LYS-1 (Matematik): 11 Haziran 2017 saat 10:00

LYS-2 (Fen Bilimleri): 17 Haziran 2017 saat: 10:00

LYS-5 (Yabancı Dil): 17 Haziran 2017 saat: 14:30

LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 18 Haziran 2017 saat 10:00