Sıkıntılı prova

MAKEDONYA, 3-5 gün sonra oynayacağımız Kosova karşılaşmasının kağıt üzerinde hazırlığıydı. Beklenen daha çok Fatih hocanın tam ya da asıl kadroyla provayı öncelikle tercih edeceği, ardından genç oyuncuları da sahaya sürebileceği üzerineydi.

DÜN geceki ilk 11 karma bir tercih gibiydi. Kalede Volkan, defansın sağında Gökhan solunda İsmail, Ozan, Arda milli takım kadrosunda sürekli yer alan/alabilen oyunculardı. Çağlar, Kaan, Emre Çolak, Enes yeni monte ediş çalışmalarının ürünü olarak sahadalardı. Olcay da bu 11’in içinde yer aldı. Başka bir açıdan baktığımızda 6 oyuncunun Avrupa’dan gelenler olduğu ilk göze çarpandı.

İLK yarının son dakikasındaki hareketliliği saymazsak milli takım kısa bir süre sonra oynayacağı ciddi, önemli ve de mutlaka kazanmamız gereken bir karşılaşmanın çok gerisinde bir oyun sergiledi. Daha doğrusu herhangi bir oyun, strateji, plana sahip bir görüntü vermedi. Sezon yorgunluğu çağrıştıran isteksiz, lütfen çaba gösteren kısır bir hareketlilik sırıttı. Zaman zaman, saman alevi hareketliliği de Makedonlar’ın baskı kurmak istediği anlarda gösterdik. 45 dakika yasak savmayla geçti. Terim de zaten Kosova maçını neden Mart’ta oynamadık ki demiş.

Haberin Devamı

2 SIKINTIMIZ VARDI!

2. yarıya sol tarafımızı değiştirerek başladık. Enes, İsmail ve Olcay çıkarken Hasan Ali, Cengiz ve Selçuk girdi. 10 dakika sonra da Arda ve Yunus alınırken Emre Mor ve Cenk oyundaydı. Top tekniği yüksek, hızlı oyuncularımızın ilk yarıdaki durgunluğumuzun tersine getirdikleri hareket Makedonlar’ı yaslanmaya itti. Bu olurken arkada bıraktığımız boşluklar da sıkıntı yarattı. Özellikle bütün topları yıldızları Pandev’le buluşturarak gol arayan rakibimiz etkili olduğumuz anlarda dahi Volkan’ı bunaltmayı başardılar. Son müdahalelerde Çağlar’la Kaan’ın zamanında iş çıkarmaları en azından gol yememeyi sağladı. Pardon 2 tane yedik ama ofsayttan. Bir de Volkan’ın son dakikada müthiş kurtarışını da ekleyelim.

EĞER bir provadan bahsedilecekse özellikle hücumdayken arkada bıraktığımız boşlukların hep tehlike yarattığı gerçeği 1., yan toplarda ciddi savunma zafiyeti içinde olduğumuz 2. sıkıntı olarak hatırlatılabilir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR