Gazete Vatan Logo

Lumia 928 resmiyet kazandı

Nokia''nın yeni amiral gemisi neler sunuyor? Detaylar haberimizde.

Günlerdir resmi site üzerinden hakkında detaylar aktarılan Lumia 928 resmen duyuruldu. 14 Mayıs’ta Londra’da düzenlenecek etkinlikte tanıtılması beklenen telefon, Lumia 920’ye nazaran bazı farklılıklar sunarken; telefonun operatör odaklı olduğunu hatırlatalım. Amerikalı GSM operatörü Verizon tarafından 16 Mayıs’ta satışa sunulacak telefonun teknik özellikleri göz atacak olursak;

11mm kalınlık ve 162 gram ağırlık, 1.5GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon S4 MSM8960 işlemci, 1GB RAM, Adreno 225 grafik birimi, Gorilla Glass 2 ile dayanıklı hale getirilen 4.5-inç boyutunda HD çözünürlüklü OLED ekran, 32GB dahili depolama birimi, 1.2MP çözünürlüklü ve HD video kaydına olanak sağlayan ön kamera, 2.000mAh kapasiteli pil, NFC ve Wirelless ile kablosuz şarj desteği.

Windows Phone 8 işletim sistemi ile çalışan Lumia 928’de dikkat çeken detayların başında 8.7MP çözünürlüğünde Carl Zeiss sensöre sahip ve diyafram aralığı f/2.0 olan arka kamera yer bulmakta. PureView teknolojili kameranın sahip olduğu Xenon flaş sayesinde düşük ışıklı ortamlarda en iyi çekimi sunduğu iddia ediliyor. Kamerada aynı zamanda çekilen fotoğraf ve görüntülerde bulanıklığı engellemek için Optik Görüntü Sabitleme özelliği yer almakta.

Haberin Devamı

Telefon operatör odaklı bir cihaz olduğundan kontratlı fiyatı 100 dolar olacak. Telefonun Amerika dışında satışı gerçekleşmeyecek. Nokia, Lumia 928’in uluslararası versiyonu olan Lumia 925’i ise 14 Mayıs’ta duyuracak.






KAYNAK : Teknolojioku.com - Lumia 928''in kamerası ile etkileyici bir video