Gazete Vatan Logo

Lüksün yeni adresi İstanbul!

Dünya lüks tüketime 1.8 trilyon dolar harcarken, İstanbul lüks tüketimdeki artışı gösteren endekste 550 şehir arasında 10’uncu sıraya yükseldi.

Dünyanın lider yönetim danışmanlığı şirketlerinden The Boston Consulting Group (BCG) tarafından hazırlanan rapora göre dünyada yıllık lüks tüketim harcaması 1.8 trilyon doların üzerine çıkarken, İstanbul lüksün yeni merkezlerinden biri olarak öne çıktı.

Yüzde 7 büyüyecek

The Boston Consulting Group tarafından hazırlanan ‘Lüks Tüketimin Değişen Dinamikleri’ raporuna göre lüks tüketim, geçmiş yıllarda gösterdiği yüksek büyüme oranlarında biraz yavaşlama yaşasa da önümüzdeki yıllarda yaklaşık yüzde 7 ile birçok ülke ekonomisinin büyüme oranından daha fazla olacak şekilde büyümeye devam edecek. Raporda tüketicilerin lüks olarak tanımladıkları ürünlere dünya genelinde 1.8 trilyon dolardan fazla harcama yaptıkları sonucu dikkat çekiyor.

Lüks tüketiminin en büyük kısmını 1 trilyon dolarla lüks deneyimler (tatil, yemek, sanat, teknoloji v.s.) oluşturuyor. Lüks otomobiller 440 milyar dolarla ikinci büyük kategori olurken kişisel harcamalar (kıyafet, ayakkabı, çanta, saat, mücevher, v.s.) yaklaşık 390 milyar dolarla üçüncü en önemli kategori olarak yer alıyor. En büyük paya sahip olan lüks deneyim harcamaları, aynı zamanda, yüzde 14’lük yıllık artışla en hızlı büyüyen tüketim grubu.

Tim Cook gelmedi Türkçe tweet attı!

Türkiye’deki ilk ’Apple Store’ dün resmen açıldı. İstanbul Zorlu Center’daki mağazanın açılışı nedeniyle Cuma akşamından itibaren mağaza önünde meraklılar toplanırken yüzlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu. Güvenlik görevlileri, yoğunluk nedeniyle izdiham yaşanmaması için vatandaşların gruplar halinde mağazaya girişine izin verdi. Bu arada Apple CEO’su Tim Cook, twitter hesabından mağazadaki kuyruğu gösteren bir fotoğrafla birlikte Türkçe teşekkür mesajı yayınladı. Açılışta mağaza görevlileri, müşterileri kapıda alkışlarla karşılarken, mağazaya ilk giren 4 bin 500 kişiye Apple tişörtleri dağıtıldı.

Haberin Devamı