Gazete Vatan Logo

Lüks yat üretim merkezi oldu

Antalya Serbest Bölgesi, lüks yat ihracatının merkezi oldu. Bu yıl 53 milyon dolarlık 13 yat teslim edilirken, hedefte 25 lüks yat var

Lüks yat üretim merkezi oldu

Antalya Serbest Bölgesi’nde, Türk mühendislerinin tasarımı, dizaynı ve işçilerinin de emeğiyle 10 metrelikten 63 metreliğe kadar lüks yatlar üretiliyor. Bölge içinde faaliyet gösteren 23’ü yabancı sermayeli toplam 55 yat firması, İtalya’dan İngiltere, ABD’den Rusya’ya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar onlarca ülkeden yat siparişi alıyor. Ağırlıklı sipariş üzerine yapılan yatların yüzde 95’i yurt dışına satılıyor.

Antalya Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, 2017 yılının ilk 6 ayında 53 milyon dolar değerinde 13 yatın tamamlanarak sahibine teslim edildiğini belirtti.

382 yat üretildi

Gürses, “Bu yatların 5’i Katar’a, diğerleri de Hollanda ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne teslim edildi. Halen deneme testleri devam eden yatlarımız da var. Yılın tamamında toplam 20-25 yatın tamamlanarak denize indirilmesi hedefleniyor” dedi. Antalya Serbest Bölgesi’nde yat yapım faaliyetlerinin 2000 yılında başladığını anımsatan Gürses, bölgede 17 yılda toplam 382 adet yatın tamamlanarak sahibine teslim edildiğini dile getirdi. Gürses, dünyanın her tarafına yat gönderildiğini, ağırlıklı İtalya, İngiltere, Hollanda, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri’ne satıldığını anlattı.

Haberin Devamı

Gürses, Serbest Bölge’de bazı firmaların seri imalata başladığını da belirterek, seri imalat için gelmek isteyen yatırımcıların da bulunduğunu kaydetti.