Gazete Vatan Logo

Lüks spor giyimin yükselişi

Spor giysiler artık sadece spor giyim üreten markaların tekelinde değil. Lüks markalar giderek artan bu eğilime kayıtsız kalamadı ve birbirinden kullanışlı, rahat ve lüks tasarımlarını koleksiyonlarına ekleyerek farklı alternatifler yarattı...

Lüks spor giyimin yükselişi

Büyük bir değişim yaşanıyor... Spor giyim ürünleri artık oldukça şık ve spor yaptığımızın zamanlar dışında da giymek için uygunlar. Hatta ofiste bile! Yaklaşık on yıldır polo yakalar, spor kumaşlı kıyafetler gardıroplarımıza rahat bir köşe eklemiş durumdalar. Ancak şimdi Alexander Wang'den Celine ve Louis Vuitton'a kadar birçok kişi podyumlarında işlevsel ve kesinlikle fit tasarımlarını, modern bir görünümün bir parçası olarak sergiliyor.

Hafta içi ve hafta sonu giymeyi tercih ettiğimiz kıyafetler çalışma saatlerimizden ve alışkanlıklarımızdan çok etkileniyor. Sabah 09.00’dan akşam 17.00’ye kadar süren mesailerde genellikle elbise veya etek suitler tercih ediliyor. Ancak fit kesimli lüks eşofman altları her zaman her yaştaki kadının iyi bir arkadaşı olmuştur. Podyumlarda, bu pantolonların 20'li ya da 30'lu yaşlarındaki kadınlar için uygun olduğu yönünde bir hava var. Buna karşın bu parçalar, 50'lerinde bir kadının ya da çok yönlü kullanımı önemseyen birinin de halka küpeleri ve kısa Gucci bomber ceketi ile birlikte kullanması için oldukça uygun.

Haberin Devamı

Ceket yerine ipeksi eşofman üstlerini tercih edin

Bir şeyi netleştirelim. Bizler erkeklerin ceket-pantolon takımlarının kadın versiyonlarını giymek zorunda değiliz. Palmer Harding bir bluzun üzerine dar blazer ceketler yerine yeni, ipeksi eşofman üstlerinden birini giyebiliriz. Ölümüne resmiyet, artık, ofislerin olmazsa olmazı olmaktan çıkıyor. Bu gelip geçici bir moda akımı değil. Çüknü yüksek modaya son derece uyum sağlamış durumda. Hem cinsiyetten bağımsız hem de kolay bir tercih. Bu akımın eleştirildiği noktalardan biri de yaş. Ünlü kadınların spor kıyafetler giymesi yeni bir durum değil. Zaman içinde Chloe, Stella McCartney for Adidas ve Vetements eşofmanlar giyen pek çok moda editörü oldu. Artık diğer endüstrilerde çalışan kadınlar için de yaş sınırları ortadan kalkıyor. Bu akımın yüksek modada kendine yer bulması da bunun için büyük bir teşvik oluşturuyor. Daha ileri yaşlardaki iş kadınları, salaş bir parçaya yüksek meblağlar ödeyebilecek olanlar, hem yönetim kurulu odalarında hem de hafta sonlarında spor parçalar tercih ediyorlar.

Haberin Devamı