Gazete Vatan Logo

Lüks pazarı iştah kabarttı

Aston Martin bayilik için 10 Türk’ün kapısını çaldı

Krizde satışlarını artıran Ferrari, Porsche, Bentley, Lamborghini’yi gören ünlü İngiliz markası Türkiye’ye geliyor. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, “Türkiye’de yılda 23 araçlık satış potansiyeli gören Aston Martin, distribütörlük için 10 şirketle görüştü. Borusan da bunlardan biri” dedi

Ekonomik krizlerden etkilenmeyen Türkiye’deki lüks otomobil pazarı devlerin iştahını kabartıyor. Yüz binlerce euroluk etikete sahip Ferrari, Maserati, Porsche, Lamborghini, Bentley gibi markaların peynir ekmek gibi satılması, Türkiye’yi cazip pazar haline getirdi. Büyük potansiyeli gören ünlü İngiliz markası Aston Martin de, Türkiye pazarına girmek için harekete geçti.

James Bond’un kullandığı otomobil olarak tüm dünyada ün yapan marka, 10 Türk şirketiyle distribütörlük için görüştü. Yaklaşık 3 aydır İstanbul’a kamp kuran Aston Martin’in üst düzey yöneticileri, Türk şirketlerle bir dizi görüşmeler yaptı. BMW’nin yeni modeli X1’in tanıtımında sorularımızı yanıtlayan Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız da Aston Martin’in distribütörlük için kendilerine teklif götürdüğünü doğruladı. Biryıldız, “Uzun süredir Aston Martin’i ülkemize getirebilmek için çalışıyorduk. Bu kez istek onlardan geldi. Görüşmeler olumlu geçti. Ancak Borusan Otomotiv dışında 9 şirketle daha görüştüler. Kısa süre içinde karara varacaklardır” dedi. Eşref Biryıldız, Türkiye’deki süper lüks oto pazarının Aston Martin’i heyecanlandırdığını ve yıllık 23 adetlik satış potansiyeli öngördüklerini kaydetti.

Aston Martin, Borusan Otomotiv’in dışında Türkiye’nin en büyük araç kiralama şirketi Intercity, Türkiye’nin en büyük “grey market” şirketlerinden Royal Motors, Aston Martin yetkilileriyle distribütörlük için sıkı bir pazarlık gerçekleştirdi. Görüşmelerin sonucunda İngiliz üreticinin yetkilileri, bir karara vararak önümüzdeki yıl Türk otomotiv pazarına giriş yapmayı planlıyor.

Sadece 4.2 saniyede 100 km hıza ulaşıyor

Otomobİlde performans ve konfor denilince akla gelen ilk gelen markalardan biri olan Aston Martin’in model gamında, DBS, DBS Volante, DB9, V9 Vantage, V12 Vantage, Rapide ve One-77 bulunuyor. En son Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan V12 Vantage, 517 beygir güç üreten 6.0 litrelik motora sahip. Araç, 4.2 saniyede 100 km hıza ulaşabiliyor. Arda Turan’ın kullandığı DB9’un ise 477 beygir gücünde 5935 cc’lik motoru bulunuyor. 0’dan 100 km’ye hızlanmasını 4.6 saniyede tamamlıyor.

Arda Turan’ın da Aston Martin’i var

İngİlİz Aston Martin, Türkiye’de ünlü programcı Acun Ilıcalı’nın 1 milyon dolarlık DB9 modelini satın almasıyla popüler oldu. Aston Martin’i belirli bir süre kullanan Ilıcalı, aracı daha sonra Galatasaray kaptanı Arda Turan’a 650 bin TL’ye sattı.

Haberin Devamı