Gazete Vatan Logo

Lüks oyuncu olmanın bileti çok pahalı

Daimler’in İstanbul doğumlu Başkanı Zetsche, premium sınıfta rekabetin arttığını belirterek, “Lükse giriş bileti her zamankinden pahalı” dedi.

Lüks oyuncu olmanın bileti çok pahalı

Alman otomotiv devi Daimler’in Başkanı Dr. Dieter Zetsche, rekabetin hızla arttığı lüks segmentte müşterilerin teknolojiden önce markayı tercih ettiğini kaydederek, “Biz bu alanda çok iyiyiz, çünkü dedelerimizden başarılı bir marka aldık. Özellikle bu çağda lüks araç pazarına giriş bileti her zaman olduğundan daha pahalı” dedi.

Bu yıl lükslerin damgasını vurduğu Detroit Otomobil Fuarı’nda sorularımızı yanıtlayan Zetsche, premium segmente artan ilgiyi ve pazara girmeye çalışan yeni markaları farklı bir açıdan değerlendirdi.

Otomobil üretiminde 130’uncu yılını kutlayan Mercedes’in bu alandaki en köklü markalardan biri olduğunu ifade eden Zetsche, yeni oyuncular için şöyle konuştu:

Dedemizden miras

“Bugün lüks sınıfta rekabete girmek, genel otomobil pazarında rekabete girmekten çok daha zor. Bu alanda oyuncu olmanın maliyeti her zamankinden daha yüksek. Buraya giriş bileti oldukça pahalı. Çünkü tüketici lüks segmentte bir araç seçerken sunduğu yenilikçi teknoloji kadar, marka gücüne de bakıyor. Markaya da bir bedel ödüyor.”

Haberin Devamı

Mercedes’in bu alandaki en köklü markalardan biri olduğuna dikkat çeken Dieter Zetsche, premium araç markalarının teknoloji kadar ‘gelenek’ sahibi olmaları gerektiğini belirtti ve ekledi:

“Dedelerimizden teslim aldığımız 130 yaşındaki Mercedes’i büyük bir sorumlukla geleceğe taşımak için çalışıyoruz.”

Lüks pazarı Almanlar’dan soruluyor

Mercedes 2015’i dünya çapında ulaştığı 1 milyon 870 bin adetlik otomobil satışıyla kapattı. Marka gösterdiği bu performansla Alman rakipleri Audi’nin önünde, BMW’nin de hemen arkasında yer aldı. Bu başarıda markanın hızla ‘yaşlı’ imajından kurtulup yeni ve genç müşterilerin ilgisini çeken modeller yaratması etkili oldu. Pazarın lideri BMW’nin satışları geçen yıl yüzde 5.2 artışla 1 milyon 910 bin adede ulaştı. Üçüncü sıradaki Audi 1 milyon 800 bin araç sattı. Türkiye pazarına baktığımızda BMW’nin 31 bin 221 adetlik satışla lider olduğu görülüyor.

Mercedes 30 bin 33 adetle ikinci, Audi 20 bin 279 adetle üçüncü sırada. Mercedes’in Nisan’da gelecek yeni E Serisi ile BMW’yi daha da zorlaması bekleniyor.

Haberin Devamı