Gazete Vatan Logo

Lüks iftar protestosu

Lüks otellerdeki abartılı iftarlar, Taksim’deki üç lüks otelin ortasında protesto edildi

Lüks otellerdeki abartılı iftarlar, Taksim’deki üç lüks otelin ortasında kurulan yer sofrasında protesto edildi. Yazar İhsan Eliaçık “Lüks iftar yapan muhafazakarlar fabrika ayarlarına geri dönsün” dedi...

Lüks iftar sofralarını protesto etmek ve Somali’de yaşanan açlık olaylarına dikkat çekmek amacıyla 5 yıldızlı otel önlerinde iftar yemeği düzenleyen Emek ve Adalet Platformu, Conrad Oteli’nden sonra bu kez de Taksim’de iftar yemeği verdi. Taksim Gezi Parkı’nın çıkışında, Ceylan Intercontinental, Divan ve Hyatt oteli arasındaki otel üçgeninde hazırlanan iftar sofrasına yaklaşık bin kişi katıldı. Yer sofralarının kurulduğu “Lüks Otel İftarlarını Protesto” adlı iftarda, peynir, zeytin, hurma yendi, çorba içildi. Yazarlar İhsan Eliaçık, Murat Menteş ve Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçaslan da iftara katıldı. Yazar Eliaçık, iftar yemeğinin bir amacının da lüks iftarlar düzenleyen muhafazakâr kesimlere tepki göstermek olduğunu söyledi:

”Lüks otellerde hazırlanan abartılı iftar yemeklerine dikkat çekmek istiyoruz. Otellerin yanına yer sofrası sererek tepki gösteriyor ve çelişkiyi görmelerini istiyoruz. Otellerde yenen lüks yemeklerin, yapılan israfların ve harcanan paraların karşısında bir de Somali’de açlıktan ölen binlerce çocuk ve evine ekmek götüremeyen babalar var. Türkiye’de lüks iftarlar düzenleyen veya bu iftarlara katılan muhafazakârlara da mesaj veriyoruz. Onların fabrika ayarlarına geri dönmelerini isteyerek nereye gidiyorsunuz mesajını vermeye çalışıyoruz.”

Haberin Devamı