Gazete Vatan Logo

Lübnan ordusu DEAŞ'a operasyon yapacak

Lübnan hükümeti orduya, ülkenin doğusundaki DEAŞ'a karşı operasyon emri verdi.

Lübnan ordusu DEAŞ'a operasyon yapacak

Başkent Beyrut'taki hükümet sarayında gerçekleşen bakanlar kurulu toplantısının ardından yayınlanan resmi açıklamada, hükümetin, DEAŞ'a karşı operasyon başlatması için orduya emir verdiği bildirildi.

Açıklamada, Başbakan Hariri'nin ülkenin doğusundaki terör sorununun kökten bitirilmesi gerektiği, bu nedenle hükümetin orduya gerekli hazırlıkları yaparak operasyonu başlatma emrini verdiğini söylediği aktarıldı.

Operasyon tarihi konusunda bir bilgi verilmezken ordunun uygun gördüğü bir zamanda başlayacağı ifade edildi. AA muhabirinin bölgedeki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre operasyon birkaç gün içerisinde başlayacak.

Lübnan ordusu DEAŞ'a karşı operasyona hazırlanıyor

Lübnan ordusu, uzun zamandır ülkenin doğusunda Suriye sınırındaki Ra's Baalbek ve El-Kaa kasabalarında asker sayısını artırıyor ve ağır silahlar başta olmak üzere askeri malzeme sevkiyatına devam ediyor.

Son günlerde bölgenin dağlık kesimlerindeki DEAŞ mevzilerine yönelik füze ve havan saldırıları artmış durumda. Geçen salı günü DEAŞ, bu saldırılara karşılık vermiş ve attığı 8 füze, bölgedeki askeri birliklerin yakınlarındaki boş araziye düşmüştü.

Haberin Devamı

Hizbullah, Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Arsal kırsalı ile Suriye içinde yer alan Kalemun ve Filita hattındaki silahlı gruplardan Heyet Tahrir Şam'a karşı 21 Temmuz'da Suriye rejiminin de hava desteğiyle askeri operasyon başlatmıştı.

Lübnan ordusunun katılmadığı çatışmalar 6 gün sürmüş ve 27 Temmuz'da ateşkes ilan edilmişti. Hizbullah'a yakın kaynaklar, söz konusu çatışmalardaki askeri kayıplar hakkında net sayı vermezken, Heyet Tahrir Şam çok sayıda Hizbullah militanının öldürüldüğünü iddia etmişti.