Gazete Vatan Logo

Lübnan, İsrailli kadının oynadığı filmi yasaklamaya gidiyor!

Lübnan'da ekonomi bakanlığı, ABD yapımı 'Wonder Woman' (Harika Kadın) adlı çizgi roman uyarlaması sinema filminin ülkede yasaklanmasını istiyor. Gerekçe filmin başrolündeki aktris Gal Godot'un İsrailli olması ve 3 yıl önceki Gazze- İsrail savaşında Hamas'ı eleştiren açıklamalar yapması.

Lübnan, İsrailli kadının oynadığı filmi yasaklamaya gidiyor!

Associated Press'in (AP) haberine göre Lübnan Ekonomi Bakanlığı, Wonder Woman filminin yasaklanması için harekete geçti.

6 ÜYELİ KOMİSYONUN TAVSİYESİ GEREKİYOR

Bakanlığın ülkedeki güvenlik yetkililerinden filmin yasaklanmasını istediği belirtildi.

AP'ye konuşan adı açıklanmayan bir Lübnanlı güvenlik yetkilisi henüz bu konuda resmi talebin kendilerine iletilmediğini aktardı. Filim yasaklanması için Lübnan Ekonomi Bakanlığı'nın 6 üyeli komisyonundan tavsiye mektubu gönderilmesi gerekiyor.

Ekonomi Bakanlığı'nın tavsiyesinin ardından Lübnan İçişleri Bakanlığı filmi hemen yasaklayabilir.

BAŞROLDEKİ AKTRİS İSRAİLLİ GADOT, İSRAİL ORDUSU'NDA ASKERLİK YAPTI

Yasak arayışının nedenleri arasında filmde Wonder Woman karakterini canlandıran 32 yaşındaki İsrailli aktris Gal Gadot'un 2005-2007 arasında İsrail ordusunda askerlik yapması ve 3 yıl önceki Gazze-İsrail Savaşı'nda Hamas'ın yaptığı aleyhine açıklamalar gösteriliyor.

Gadot, 2014'teki savaş sırasında "Ülkemi, kadınlar ve çocukların arkasına korkakça saklanan Hamas tarafından yapılan korkunç eylemler karşısında korumak için hayatlarını riske atan askerler için dua ediyorum" demişti.

Haberin Devamı

LÜBNAN TEKNİK OLARAK HALA İSRAİL İLE SAVAŞTA
Lübnan resmi olarak İsrail ile hala savaşta. Ülkede İsrail mallarını boykot etmeyi ve Lübnan vatandaşlarının İsrail'i ziyaret etmelerini veya İsrailli bir kişi ile görüşmesini engeleyebilen kanunlar bulunuyor.
'İsrail-Lübnan Destekçilerini Boykot Kampanyası' adlı grup da bir süredir filmin yassaklanması çağrıları yapıyordu.
Grubun üyelerinden Samah İdris AP'ye yaptığı açıklamada " Devlet doğru bir karar aldı. Şimdi bunun uygulanmasını bekleyeceğiz. Gösterimden bir saat önce bile olsa filmi her halükarda yasaklamalılar" dedi.
Film İsrail'de 1 Haziran'da, ABD'de ise 2 Haziran'da gösterime girecek.
İsrail ile Lübnan Hizbullah'ı arasındaki gerilim de son aylarda artmıştı.
İsrail'in son aylarda Suriye'de orduyu destekleyen Hizbullah'a ait bir dizi hedefi vurduğu açıklanmıştı.
İsrail vurulan hedeflerin Hizbullah'a silah sağladığını savunuyor.

Haberin Devamı