Gazete Vatan Logo

Lübnan 1.5 milyon Suriyeli'yi geri yollamaya hazırlanıyor

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun ülkesine sığınan 1.5 milyon Suriyeli sığınmacının bir an önce ülkelerine dönmesi gerektiğini söyledi. BM yardımlarının sefalet kampları olarak adlandıran Aoun kamplara yapılan yatırımların Suriyeliler'in evlerine dönmesi için harcanması gerektiğini savundu.

Lübnan 1.5 milyon Suriyeli'yi geri yollamaya hazırlanıyor

Resmi temaslar için Fransada bulunan Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Pazartesi günü Elysee Sarayında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte yaptığı konuşmada ülkesine sığınan 1.5 milyon Suriyeli sığınmacının bir an önce ülkelerine dönmesi gerektiğini söyledi.

Aoun yaptığı konuşmada, BM yardımlarının sefalet kampları olarak adlandırdığı sığınmacı kamplarına yardım yerine Suriyeli sığınmacıların evlerine dönmesi için kullanılması gerektiğini belirtirken, Onların kendi istekleriyle dönmeye karar vermelerini beklemek istemiyoruz dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise, Suriyede siyasi bir çözüm bulunmamasının Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini geciktirdiğini söyleyerek görevdaşına katılmadığını belirtti.