Gazete Vatan Logo

Lösev için Anıtkabir’e sürüyorlar!

Eşini kanser hastalığından kaybeden Kayhan Kıyıcı (50) kanser hastalığına ve hastalarına dikkat çekmek için oğlu Ege Kıyıcı (16) ve oğlunun arkadaşı Kutay Haşimoğlu (16) ile birlikte İstanbul’dan Ankara’ya kadar bisiklet yolculuğu yapıyor.

Lösev için Anıtkabir’e sürüyorlar!

Ege Kıyıcı; 16 yaşında İstek Acıbadem Anadolu Lisesi öğrencisi, lisanslı okçu, amatör bisikletçi. Kutay Haşimoğlu; 16 yaşında Eyüboğlu Koleji öğrencisi, amatör bisikletçi. Kayhan Kıyıcı; 50 yaşında, beyaz yakalı, amatör bisikletçi

Sürgit Yardım Projesi Nedir?

Ege Kıyıcı bu bu konuda şunları söylüyor: “Lösemili çocukların tedavisine destek vermek amacıyla yardım toplamak için, fiziksel sınırlarımızı zorlayarak yapılan İstanbul’dan Ankara’ya uzun bir bisiklet yolculuğudur. “

Nasıl yardım edecekler?

Ege Kıyıcı şunları söylüyor: “Yolculuğumuzu www.surgit.org adresinden ve sosyal medya hesaplarımızdan (Instagram ve facebook surgityardım) takip eden dostlarımız, www.surgit.org ‘da bulunan yardım linkini kullanarak LÖSEV’e bağış yapabiliyorlar.” Dedi.

Projenin fikir mimarı Kayhan Kıyıcı (50) ise şunları söyledi: “Bu fikir aslında zaman içerisinde şekillendi. Uzun bir bisiklet turu yapma fikri 2-3 yıldır aklımdaydı. Ancak o dönemde oğlumun biraz daha büyümesini ve bu yolculuğu onunla birlikte yapmak istediğim için ertelemiştim. Bu sırada eşimin vefatı ile sonuçlanan kanser hastalığı sırasında, toplumsal bir fayda yaratmaya çalışma fikrinin hem bize hem de ihtiyacı olanlara iyi geleceğini düşünmeye başladım ve bisiklet yolculuğunun bunun için iyi bir araç olacağı düşüncesiyle konuyu oğlumla paylaştım. Oğlum bu fikre çok sıcak yaklaştı. Aramıza yaşıtı olan arkadaşını da (çok yakın aile dostlarımızın oğlu) alarak bir ekip oluşturduk. Sonrasında bunu LÖSEV'le ilişkilendirmeye karar vererek bir proje haline getirdik ve projemizin adını Sürgit yardım koyduk. Proje için gerekli olan web sitesi ve sosyal medya hesapları onlar yani gençler tarafından oluşturuldu. Projeye destek sağlamak için Decathlon mağazaları ile görüştüler. Gençlerin proje ile ilgili yaptıkları sunum Decathlon'un hoşuna gitmiş olmalı ki bize bu proje için gerekli ekipmanı sağladılar.

Haberin Devamı

Kayhan Kıyıcı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sürgit yardım projesinin temel amacı ihtiyaç sahibi Lösemili çocukların tedavilerine destek sağlamak amacıyla maddi yardım toplamaktır. Bununla birlikte küçük büyük hepimizin (ekibin iki üyesi 16 yaşında, ben 50 yaşındayım) içinde yaşadığımız toplumdaki ihtiyaç sahipleri adına bir fayda üretebileceğimizi göstermek ve Lösev özelinde STK'lar lehine bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Ayrıca bisiklet yolculuğu ile doğayı kirletmeden de mesafeler kat edebileceğimizi göstermeyi hedefliyoruz. Kim bilir, belki bu çabamızla başkalarına da ilham veririz.

Haberin Devamı

Lösev'i tercih sebebimizdeki en önemli etken kanser hastalığını çok yakın yaşamış olmamızdır. Bu projede toplam 20.000 TL yardım toplamayı hedefliyoruz. Sürgit yardım projesinin sürekliliği ekip olarak konuştuğumuz bir konu. Ben özellikle gençlerin mutlaka bir STK yararına çalışması gerektiğine inandığımdan onların bu faaliyetlerini her zaman destekleyeceğim.” Dedi.

Bisikletini al, sen de katıl!

Sürgit’in kelime anlamı Türk dil kurumuna göre , " sonsuza kadar "demek. Sürgit projesi sonsuza kadar yardım etmeyi hedefliyor. Bisiklet kullanmayı seven herkesi yolculukları sırasında kendilerine katılmaya davet eden Kayhan Kıyıcı, bu projenin devamının geleceğini, ilerleyen zamanlarda Türkiye’nin ve dünyanın değişik noktalarına bisikletle gideceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ata’nın huzurunda son bulacak!

İlki gerçekleşen sürgit bisiklet yolcuğu Ankara’da Anıtkabir’de son bulacak.