Gazete Vatan Logo

Londra’ya gözdağı

Terör örgütü IŞİD, yayınladığı bir video görüntüsünde beş İngiliz ajanı öldürdüklerini iddia etti. Örgüt İngiltere’de saldırı düzenleme tehdidinde de bulundu

Londra’ya gözdağı

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), İngiliz istihbarat servislerine çalıştığı iddia edilen 5 kişiyi kafalarına kurşun sıkarak infaz ettiği görüntüleri yayınladı. Görüntülerde İngiltere Başbakanı David Cameron’a hitaben konuşan militan IŞİD’in bir gün İngiltere’yi işgal edeceğini ve İngiltere’de şeriatın hüküm süreceğini söyledi.

Videoda turuncu renkli hapishane tulumu giydirilen 5 kişinin diz çöktüğü ve arkalarında da yüzleri maskeli IŞİD militanlarının olduğu görülüyor. İngilizce konuşan bir IŞİD militanı da bu 5 kişinin İngiliz hükümeti tarafından yüz üstü bırakıldığını söylüyor.

‘Londra’ya şeriat gelecek’

İngiltere Başbakanı Cameron’a hitaben konuşan militan Cameron’un ‘Beyaz Saray’ın kölesi’ ve ‘Yahudilerin Katırı’ olduğunu söylüyor. IŞİD’in bir gün İngiltere’yi işgal edeceğini söyleyen militan, İngiltere’de şeriatın hüküm süreceğini iddia ediyor.

Yeni Cihatçı John o mu?

Videoda görülen ve İngiltere aksanı ile konuşan ‘yeni Cihatcı John’un kimliği tespit edilmeye çalışılıyor. İngiliz basını 2014’de İngiltere’yi terk eden 32 yaşlarındaki Abu Rumaysah’ın ‘yeni Cihatçı John’ olabileceği yorumunu yapıyor. Abu Rumaysah daha önce İngiltere’de gözaltına alınmış, kefaletle serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

‘Savaşı kaybedeceksiniz'

Cameron ‘un selefleri Gordon Brown ve Tony Blair’e göre daha küstah ve ahmak olduğunu söyleyen militan, “Irak’ta ve Afganistan’da kaybettiğiniz gibi bu savaşı da kaybedeceksiniz. Ancak bu sefer sizin mağlubiyetiniz çocuklarınıza miras kalacak ve çocuklarınız sizi IŞİD’le savaşabileceğini zanneden ahmaklar olarak hatırlayacak” ifadelerini kullandı.