Gazete Vatan Logo

Londra'daki saldırganın kimliği belli oldu! Saldırıyı DEAŞ üstlendi

İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen terör saldırısını DEAŞ üstlendi. 52 yaşındaki Khalid Masood isimli teröristin, İngiltere doğumlu olduğu belirtildi

Londra'daki saldırganın kimliği belli oldu! Saldırıyı DEAŞ üstlendi

Dün İngiltere Parlamentosu önünde önce aracıyla sivilleri ezen ardından bir polisi bıçaklayarak öldüren teröristle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.
İngiliz polisi, başkent Londra'da dün yaşanan terör saldırılarını gerçekleştiren kişinin kimlik bilgilerini açıkladı.
İngiliz polisi, dün başkentin merkezindeki Westminster bölgesinde gerçekleşen saldırının failinin 52 yaşındaki "Khalid Masood" olduğunu duyurdu.
İNGİLTERE DOĞUMLU
Saldırganın İngiltere'nin güneydoğusundaki Kent bölgesinde doğduğu, son dönemde ise ülkenin ortasındaki Batı Midlands bölgesinde ikamet ettiği belirtildi.
İngiliz polisinin açıklamasında, Masood'un daha önce adam yaralama, kamu düzenini bozma ve silah bulundurma suçlarından hüküm giydiğini, ancak daha önce terör bağlantılı herhangi bir olayla suçlanmadığı bilgisine yer verildi.
Açıklamada ayrıca kişinin saldırı niyetine veya planına ilişkin önceden bir istihbarat bulunmadığı ve devam eden soruşturmaların kapsamında da yer almadığı belirtildi.
İNGİLTERE BAŞBAKANI: POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ
İngiltere Başbakanı Therasa May, Londra'da yaşanan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. May, "Dün Westminster Köprüsü üzerinde saldırgan aracını yayaların üzerine sürdü. 4 kişi öldü ve 40 kişi yaralandı. Aracından indikten sonra iki kişiyi bıçakladı. Ardından polis tarafından öldürüldü" dedi.
Saldırganın İngiltere doğumlu olduğunu açıklayan May, saldırganın olayı tek başına gerçekleştirdiğini ve İngiliz İstihbarat Teşkilatı (MI5) tarafından daha önce de incelendiğini belirtti. May, "Demokrasi susturulmaya çalışıldı" dedi.

Haberin Devamı