Gazete Vatan Logo

Londra’da ‘mücevher’ gibi mağaza açacak

Elton John’dan Monica Belluci’ye, Kevin Spacey’den Jennifer Lopez’e ünlü isimlerin tercihi olan Karun Mücevher, ürünlerini Milano ve Venedik’ten sonra New York’ta da satmaya başladı. Oscar törenlerinde yıldızlarla kırmızı halıya çıkan Karun, Londra’da mağaza açmaya hazırlanıyor

Londra’da ‘mücevher’ gibi mağaza açacak

Ailesinin 400 yıllık sarraf-kuyumcu geleneğini sürdüren Karun Kıraç; genç yaşta dünya çapında tanınan bir marka haline geldi. Elton John’dan Monica Belluci’ye, Jennifer Lopez’den David Beckham’a Kevin Spacey’den New York’un eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in eşine kadar dünyaca ünlü isimlerin tercihi olan Kıraç’a bu ünü yurt dışı kapısını açtı. Milano ve Venedik’ten sonra ürünleri New york’ta da satılmaya başlanan Karun Kıraç, Londra’da da mağaza açmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 25 milyon TL ciro hedefi koyduklarını ve bunun yarısını yurt dışı satışlardan elde etmeyi hedeflediklerini kaydeden Kıraç, “Londra’da mağaza açmak için çalışmalarımıza başladık. En şık bölgede yer arıyoruz. Çünkü bizim işimizde lokasyon büyük önem taşıyor. İçimize sinen lokasyonu bulduğumuz anda mağazayı açacağız” dedi.

Atölye ve tasarım korudu

Son dönemdeki gelişmeler yüzünden piyasada işlerin çok parlak olmadığına da değinen Kıraç, kendilerinin bu süreci atölyelerine ve tasarıma yatırım yaparak sorunsuz aştıklarını vurguladı. Kıraç, şöyle devam etti: “Biz her zaman atölyemize büyük önem verdik, zaten farkımız da buradan geliyor. Sektörde birçok marka ithalat ve hazır ürüne yönelirken biz ustalarımıza yatırım yaptık. Bu da bizim için büyük avantaj oldu ve sıkıntılı dönemlerden yara almadan çıkmayı başardık. Biz işimizden kazandığımızı yine işimize yatırıyoruz.”

Haberin Devamı

Objede marka olduk

Büyük projelere ve devlet başkanlarına yaptıkları özel objelerin de son dönemde işlerinde önemli yer tutmaya başladığını anlatan Kıraç, bu alanda tercih edilen marka olduklarını vurguladı. Kıraç, “Dünyada bir numara olduğunua inandığım erkek koleksiyonumuz ve objelerde çok iddialıyız. Çok önemli insanlar için özel objeler ürettik. Erkek koleksiyonunda da kol düğmesinden para tutacağına kadar en geniş koleksiyon bizde” dedi.

Tespih hobiydi işe dönüştü

KARUN Kıraç’ın anne tarafı Diyarbakır, baba tarafı Van kökenli. Babasının ailesi 400 yıllık sarraf-kuyumcu geleneğine sahip. Kıraç, “Ben de Kapalıçarşı’da amcam Agop Kıraç’ın yanında 7 yaşında çıraklıktan bu işe başladım” dedi. Kıraç’ın tesbih hobisi şu anda önemli bir kazanç kalemine dönüşmüş durumda. Kıraç, “Şu anda 85 bin adet tespihim var. Bizde 300 liraya da 300 bin dolara da tespih bulabilirsiniz. Bizden sonra birçok marka tespihi vitrinine koymaya başladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

2 saatte tasarım

Karun Mücevher’de 2 saat içinde müşterinin hayalindeki takı veya aksesuar tasarlanabiliyor. Zümrütten yakuta en değerli taşlarla süslenen kolye, yüzük, küpe ve bileklikler müşterinin hayalindeki gibi ve bütçesine uygun şekilde tasarlanıyor. Kıraç, “Biz çok kıymetli, yıllarca saklanacak mücevherler tasarlıyoruz. Çünkü çok kuvvetli bir atölyemiz var. Müşterimizin hayalini 2 saatte tasarlayabiliyor, 1-2 gün içinde teslim edebiliyoruz” dedi.