Gazete Vatan Logo

Londra'da bir Türk üniversitesi

Nişantaşı Üniversitesi'nin Londra Yerleşkesi ilk kez bir Türk üniversitesi olarak Londra’da yapılanıyor.

Nişantaşı Üniversitesi ilk yurtdışı yerleşkesini İngiltere’nin başkenti Londra’da açtı. İsteyen tüm öğrencilerin dönemlik veya yıllık bazda eğitim almak için gidebilecekleri Londra Yerleşkesi için hiç bir ek eğitim ücreti alınmadığını belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, “Dil yaşayarak öğrenilir. Öğrencilerimiz uluslararası alanda kendilerini geliştirsinler diye hayata geçirdiğimiz bu yerleşke ile İngilizceyi anayurdunda öğrenecekler” dedi.

İlk yurtdışı yerleşkesini İngiltere’nin başkenti Londra’da açan Nişantaşı Üniversitesi, öğrencilerin 4 yıllık üniversite hayatları boyunca istedikleri yılda veya dönemde Londra’da eğitim almalarına imkân veriyor. Bu imkândan faydalanan öğrencilerin hiçbir ek eğitim ücreti ödemesi gerekmeyecek ve öğrenciler Londra’da üniversitenin gözetimindeki yurtlarda konaklayacak. Nişantaşı International Campuses Of Higher Education (NICHE) yapılanmasının ilk yerleşkesi olan Londra Yerleşkesi’nde öğrenciler aynı zamanda okudukları bölüme dair dersleri de eş zamanlı olarak görecek ve böylelikle üniversitede dönem kaybı yaşamadan eğitim alacaklar.

Haberin Devamı

EK EĞİTİM ÜCRETİ YOK

Yerleşke hakkında bilgi veren Levent Uysal, “Londra Yerleşkemiz ilk kez bir Türk üniversitesi olarak Londra’da yapılanıyor. Üstelik Londra Yerleşkesine giden öğrencilerimiz tıpkı Sadabad Yerleşkesi’ne, Paşa Yerleşkesi’ne veya Osmanbey Yerleşkesi’ne gidiyormuş gibi aynı şartlarda okuyacak. Hiçbir ek eğitim ücreti talep edilmeyecek, aynı bursları geçerli olacak. Önemli olan uluslararası kültürü öğrencilerimize aşılamak, yabancı dili, o dilin kendi topraklarında öğrenmelerini sağlamak. Bu yerleşkeyi üniversitemizin Yabancı Dil Bölümü’nün bir Uygulama Merkezi olarak yapılandırdık. Orada dilin teorik bilgisini alan öğrenci aynı zamanda sosyal hayatın içinde öğrendiklerini kullanarak, teorik bilgiyi yerinde uygulamaya dönüştürmüş olacak. Böylelikle yabancı dili daha hızlı öğrenecek ve kalıcı olarak özümseyecek. Önemli olan gençlere bilgiyi yaşayarak öğretmektir. Artık en kolay öğrenme metodu ‘yaşayarak öğrenmek’ oldu. Biz de bunu yabancı dil alanında uygulamak istedik” açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

İsteyen bütün öğrencilerin Londra’da öğrenim görebileceğini dile getiren Uysal, açıklamalarına şöyle devam etti: “Sadece cep harçlıkları ve orada kalacakları yine üniversitemizin gözetimindeki yurtların ücretini ödeyecekler. NICHE Learn sistemimizin sunduğu özgün İngilizce ağırlıklı müfredat sayesinde tüm bölümlerimizdeki öğrencilerimiz Londra’da rahatlıkla ve zaman kaybı yaşamaksızın eğitim alabilecekler.”

Dünyanın farklı yerlerinde yerleşkeler açmaya devam edeceklerini de söyleyen Uysal, “Öğrencilerimizin yerinde eğitim alabilecekleri yerleşkeleri başka ülkelerde de açmaya devam edeceğiz. Bunlar arasında öncelikli hedeflerimiz Dublin, Barselona, Köln ve Paris. Öğrencilerimizin özellikle uluslararası kültürlerde ve öğrenmek istedikleri dili yaşayarak öğrenebilecekleri bir yapı kuruyoruz. Her şeyden önemlisi Türk gençleri hem ülkemizde hem dünyada en iyi şekilde yaşamayı hak ediyor. Biz de nasıl bir katma değer sağlamamız gerekiyorsa üzerimize düşen her şeyi yapmakla görevliyiz. Londra’daki yerleşkemiz Türk yükseköğretimine hayırlı olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı