Gazete Vatan Logo

Listedeki 193 terörist etkisiz hale getirildi!

İçişleri bakanlığı tarafından hazırlanan terör aranan listesinde bu zamana kadar 193 terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerin başına konulan ödül miktarı ise 95 milyon 300 bin lira

Listedeki 193 terörist etkisiz hale getirildi!

İçişleri Bakanlığı’nın terörle mücadele kapsamında 31 Ağustos 2015 yılında hazırladı terör aranan listesinde 2 yıl içinde 189 terörist etkisiz hale getirildi. 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar para ödülü konulan listede 14 ayrı terör örgütünden 781 teröristin ismi yer alıyor.

5 kategori, 5 renk

Teröristlerin başına konulan toplam ödül miktarı ise 534 milyon lira. Şu ana kadar etkisiz hale getirilen teröristlerin ödül değeri ise 95 milyon 300 bin TL. Terör aranan listesinde kırmızı kategoridekiler için 4 milyon, mavi listedekiler için 1.5 milyon, yeşil listedekiler için 1 milyon, turuncu listedekiler için 600 bin, gri listedekiler için ise 300 bin lira ödül konuldu. Kırmızı listede en tehlikeli ve lider kadroda bulunan teröristler aranıyor. 41 teröristin bulunduğu listede PKK’dan Cemil Bayık, Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Sabri Ok, Ali Haydar Kaytan, Remzi Kartal, Zübeyir Aydar dahil 23 terörist bulunurken, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve Adil Öksüz de kırmızı listede yer alıyor. Bu zamana kadar kırmızı listeden DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz ve PKK’nın dişi karayılanı olarak bilinen PKK kadın yapılanması YJA’nın başı Hülya Eroğlu etkisiz hale getirildi. Mavi listede bulunan DEAŞ’lı terörist Muhammet Zana Alkan, Maoist Komünist Partisi’nin (MKP) lider kadrosunda yer alan Yılmaz Kes ve Şerif Başboğa, İsa Teres, Umut Hocaoğlu, Nevzat Gündüz, Ekrem Güney gibi PKK’nın üst düzey sorumluları da öldürüldü. Yeşil listede PKK üyesi Abdurrahim Aslan, Halil Arıtürk, Veli Temirci, İskender Doğruer ve DEAŞ’ın üst düzey yetkililerinden Haydar Kırkan’ın yanı sıra gri listeden de 146 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı