Gazete Vatan Logo

Liseliler yaz okulunda üniversiteli oluyor!

Liseliler yaz okulunda üniversiteli oluyor!

Özyeğin Üniversitesi’nin düzenlediği Yaz Okulu’nda Türkiye’nin dört bir yanından lise öğrencisi ‘üniversiteli olma fırsatı yakalıyor’. Kayıtların başladığı ‘Liseliler İçin Yaz Okulu’nda gelen öğrenciler üniversite yurtlarında kalıyor, henüz lisedeyken gerçek üniversite deneyimi yaşıyor.

Farklı ve özgür düşünen, meraklı, araştırmacı, yaratıcı ve evrensel değerlerle donatılmış gençler yetiştirmeyi hedefleyen Özyeğin Üniversitesi’nde lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Yaz Okulu’na kayıtlar başladı. Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek olan “Liseliler İçin Yaz Okulu”, 20 Haziran - 03 Temmuz ve 11 Temmuz - 24 Temmuz olmak üzere iki farklı dönemde gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi 15 Mayıs olan ve Türkiye’nin dört bir yanından liseli gençleri Çekmeköy Kampüsü’nde buluşturan Yaz Okulu’nda, tüm öğrenciler üniversite yurtlarında kalacak.

Soru işaretlerini yaşayarak silin

Lise hazırlık, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin yaz dönemini en verimli şekilde değerlendirebilmeleri hedefiyle kurgulanan iki haftalık programa katılanlar, henüz lisedeyken üniversite deneyimi yaşama şansına sahip olacaklar. Gelecekte okumak istedikleri bölümü ve üniversite ortamını yakından tanımak isteyen, bölüm konusunda kararsız olan ya da dersleri, hocaları ve ortamı ile bir üniversitenin nasıl olduğunu merak eden tüm lise öğrencileri için Yaz Okulu önemli bir fırsat sunuyor.

Haberin Devamı

Fırsat eşitliği için burs desteği

"Geleceğini Özyeğin Üniversitesi’nde Keşfet" misyonuyla düzenlenen Yaz Okulu’nda, Özyeğin Üniversitesi’nin ‘eğitimde fırsat eşitliği’ felsefesi doğrultusunda, başvuran öğrencilere akademik başarıları ve ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak burs desteği veriliyor.

Liseliler İçin Yaz Okulu’nda; sadece akademik eğitimle sınırlı kalmayıp, sosyal aktivitelerin, spor etkinliklerinin de olduğu 360 derecelik tam bir üniversite deneyimi yaşatılıyor. Kamp süresince öğrencilere üniversitede okumak isteyecekleri mesleklere yönelik derslerden, kişisel gelişim atölyelerinde hayat boyu kullanabilecekleri uygulamaları deneyimlemeye, yabancı dil bilgilerini geliştirmekten, öğretici sosyal ve sportif aktivitelere katılmaya kadar pek çok olanak sunuluyor.

Haberin Devamı

Ömür boyu sürecek dostluklar

Özyeğin Üniversitesi’nin Liseler İçin Yaz Okulu, 14 saati İngilizce, 54 saati ise seçmeli dersler ve atölye çalışmaları olmak üzere toplam 68 saatten oluşuyor. Derslerin tamamının Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleştirildiği ve tüm derslerin üniversitenin akademisyen kadrosu tarafından verildiği programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, aynı kampüste yer alan yurtlarda konaklıyorlar. Türkiye’nin dört bir yanından gelen lise öğrencileri, bir yandan gerçek bir üniversite deneyimi yaşarken, bir yandan da ömür boyu sürecek dostlukların temelini atıyor. Yaz Okulu öğrencileri, Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikası sahibi çevreci kampüsü olan Çekmeköy Kampüsü’nün her türlü imkânından ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar.

Lise öğrencilerinin http://liseyazokulu.ozyegin.edu.tr adresindeki online başvuru formunu doldurarak katılma şansını elde edebilecekleri Özyeğin Üniversitesi Yaz Okulu, 20 Haziran - 03 Temmuz ve 11 Temmuz - 24 Temmuz 2016 olmak üzere iki farklı dönemde gerçekleşecek. İki hafta boyunca liseli öğrencilere tüm üniversite yaşamını deneyimleme imkânı sunan Yaz Okulu’na kayıt için son başvuru gün 15 Mayıs.

Haberin Devamı