Gazete Vatan Logo

Liseli müzisyenlerin yarışma heyecanı

Gençleri geleceğe taşıyan, ülkemizin en uzun süreli gençlik organizasyonu olan “Türkiye Liseler Arası Müzik Yarışması” 20’nci yılını, Türkiye’nin en popüler müzik platformlarından fizy ile kutluyor.

Liseli müzisyenlerin yarışma heyecanı

Serhat Hacıpaşalıoğlu-END Productions yapımı olan ve “Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu” ödülüne sahip “20’nci Liseler Arası Müzik Yarışması“ bu yıl Türkiye’nin en beğenilen müzik platformu fizy sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Müzik dünyasındaki ilk önemli adımlarını atan yüzlerce genç müzisyenin sahne aldığı organizasyonda, müzik gruplarının elemelerdeki performansları bu yıl fizy üzerinden oylanabilecek. Son elemenin ardından 22 Nisan 2017’de, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki finalde dereceye giren gruplar para ödülü kazanırken, üç başarılı okula da müzik stüdyosu kurulacak.

Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu olarak 20 yılı başarıyla geride bırakan fizy Liseler Arası Müzik Yarışması’nı müzik kariyerinin yanı sıra bir dönemin izlenme rekorları kıran TV şovlarıyla yarışmaların sunuculuğunu ve yapımcılığını üstlenen Serhat Hacıpaşalıoğlu’yla konuştuk.

Nitelikli yarışma yapma arzum vardı

Yarışmayı hazırlama fikri ne zaman nasıl ortaya çıktı?

Alman Lisesi’nde okuduğum yıllarda, Milliyet gazetesi tarafından düzenlenen müzik yarışmasına ekibimle katılmıştım. Hayatımın en güzel anılarından birisidir. Zaman içinde televizyon ve müzik sektöründe profesyonel kariyerim başladığında, gençler için yeni, zamana uygun, nitelikli bir yarışma yapma arzum kuvvetlendi. Sahip olduğum deneyimle, gençlere, hayal ettikleri farklı bir platform sunmak istedim.

Haberin Devamı

Performanslar fizy üzerinden internette oylanabilecek

Yarışmayla ne amaçladınız?

Müzikle uğraşan liseli gençliğe, kendilerini ifade edecekleri profesyonel bir ortam sunmak, hayallerine ulaşabilmeleri için bir kapı aralamak en büyük hedef. Başlangıçta 20 lisenin katılımıyla yaptığımız yarışmamız, bugün Türkiye çapında 500 lisenin yarıştığı, bir gençlik olayı.

fizy’nin desteği size ne kattı?

fizy, ülkemizin en önemli müzik platformlarından ve bence yarışmaya çok yakışan bir ev sahibi. Ayrıca yarışmadaki adayların performans videoları fizy uygulaması üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak. Videolara eklenen “beğen” özelliğiyle de internet oylaması yapılacak.

Haberin Devamı

Üç okula üç müzik stüdyosu!

Yarışmada “İcra”, “Orkestra-Sahne Performansı”, Kız-Erkek Solist-Enstrüman” gibi farklı dallarda ilk üçe giren yeteneklere 1 ila 10 bin TL para ödülü dağıtılacak. Ayrıca para ödüllerinin dışında bu sene fizy’nin üç okulda kuracağı üç müzik stüdyosu ödülü de yer alıyor.