Gazete Vatan Logo

Liseli kızlara konforlu yuva

Nene Hatun Kız Lisesi Aydın Doğan Öğrenci Yurdu hizmete girdi

MİLLİYET gazetesinin kız çocuklarının okula kazandırılması amacıyla başlattığı `Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırılan `Erzurum Nene Hatun Kız Lisesi Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu' hizmete girdi. Tarihi okulun sınıftan bozma üst katındaki yatakhane yerine, okul bahçesine yaptırılan modern ve sıcak bir yuvada kalmaya başlayan öğrenciler, "Aydın Doğan'a ve eğitim gönüllüsü kızı Hanzade Doğan'a teşekkür ediyoruz. Bizleri Avrupa standartlarında bir yurda kavuşturdular. İşadamları Aydın Doğan'ı örnek alsın" dedi. Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak da,"Aydın Doğan'a eğitime katkılarından dolayı Erzurumlular adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Erzurum'un Hastaneler Caddesi üzerindeki Nene Hatun Kız Lisesi bahçesinde, 18 Mayıs 2006 günü yapılan temel atma törenine Vali Celalettin Güvenç, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, AD Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Milliyet Gazetesi Yayın Danışmanı Nurcan Akad, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Doğaner Gönen, AD Vakfı Proje ve İdari İşler Koordinatörü Gündüz Alpman, `Baba Beni Okula Gönder' Proje Koordinatörü Nilgün Yorgancılar ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yedi ayda bitirilen Aydın Doğan kız Öğrenci Yurdu'ndan, köylerden, çevre illerden gelen 210 kız öğrenci yararlanacak.

KIZLARIN YURT SEVİNCİ

Tarihi binanan üst katındaki yatakhanelerine veda ederek lisenin bahçesindeki modern binaya yerleşen 120 kız öğrenci, yurtta değil de daha çok filmlerde gördükleri lüks otellerin birinde kalma hissi içinde olduklarını söyledi. Böylesine bir yurdu hayal bile edemediklerini belirten liseli kızlar, duygularını söyle anlattı:

"Aydın Doğan ve eğitim sevdalısı olan kızı Hanzade Doğan'a ne kadar teşekkür etsek azdır. Şimdiye kadar okulun üst katındaki yatakhanede kalıyorduk. Ama orası yurt olma niteliğini taşımıyordu. Şimdi Avrupa standartlarında bir yuvamız var. Her türlü imkana sahibiz. Geriye tek şey kalıyor. O da okumak ve ülkemize yararlı birer insan olmak. Bunu da başaracağımıza söz veriyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayanların yüzünü kara çıkarmayacağız. Çocuklarını okula göndermeyen ailelere de buradan seslenmek istiyoruz. Lütfen herkes kızını okula göndersin. Hiçbir ana- baba evladının geleceğine gölge düşürmesin. Biz burada çok mutluyuz. Aydın Doğan'a ve Devlet babaya minnet duyuyoruz. Tüm zengin işadamlarının da Aydın Doğan'ı örnek almasını istiyoruz."

"YURDU GÖREN KIZINI LİSEYE YAZDIRIYOR"

Aydın Doğan'ın yaptırdığı yurt ile Erzurum'daki kızların çok önemli bir sorununun giderildiğini vurgulayan Nene Hatun Kız Lisesi Müdürü Cevat Topu, yurtta Doğu Anadolu Bölgesi'nin çeşitli ilçe ve köylerinden gelen kız öğrencilerin barınmaya başladığını söyledi. Yaklaşık bin 485 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü tarihi lisede çok büyük bir eksikliğin giderildiğini kaydeden Lise Müdürü Cevat Tapu, "Çocuklarını okula göndermekte tereddüt eden aileler, Aydın Doğan Kız Yurdu'nu gezip görünce bu fikirlerinden hemen vazgeçiyor. Önümüzdeki eğitim- öğretim yılında bu yurtta tam 210 öğrenci barınacak" diye konuştu.

ESKİ YATAKHANEYE DERSLİK YAPILACAK

Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu'nun hizmete girmesiyle birlikte okulun üst katında yatakhane olarak kullanılan alanda 10 derslik yaptıracaklarını anlatan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, böylece Aydın Doğan'ın yurt yaptırmakla 210 öğrenciye barınma, 400 kız öğrenciye de okuma olanağı sağladığını bildirdi. Milli Eğitim Müdürü Budak, "Aydın Doğan'a eğitime olan katkılarından dolayı Erzurumlular adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Erzurum'u ziyareti sırasında yurt talebilimizi anında yerine getirilmesi bizleri mutlu etmiştir. Yedi ay gibi kısa sürede bitirilen yurt öğrencilerimizi sevindirmiştir" dedi.

KONFORLU OTEL GİBİ

Aydın Doğan Vakfı tarafından `Baba Beni Okula Gönder' kampanyasını desteklemek amacıyla yaptırılan 210 yataklı Erzurum Nene Hatun Kız Lisesi Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu 4 katlı ve 2 bin 250 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Doğalgazla ısıtılan binanın dış cephesi mantolama sistemi ile izole edildi. Tüm dış pencereler ısı köprülü ısıcam olarak yapıldı. Yurt binasında yatak odalarının dışında revir, yemek salonu, etüt salonları, TV salonu, internet, hobi ve çamaşır odaları bulunuyor. Yurt binası, betonarme karkas olup, birinci derece deprem kuşağında yapılacak binalar için hazırlanan yapı yönetmenliğine uygun olarak inşa edildi.

Haberin Devamı