Gazete Vatan Logo

Liselerde nakil başvuruları bayramdan sonraya kaldı

Ortaöğretim kurumlarında bugün yapılması gereken nakil işlemlerini, bayram sonrasındaki nakil işlemleri ve yerleştirmeleri 10 Ekim günü toplu yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın illere gönderdiği yazıya göre; 29 Eylül-2 Ekim’deki nakil başvurularının kabul işlemlerinin 3 Ekim Cuma yapılması gerekiyor. Ancak bugünün arife olması ve “idari izin” olarak açıklanması nedeniyle okullarda da idari izin yapılacak.

Dolayısıyla 3 Ekim Cuma yapılması gereken nakil kabul işlemleri, tatile (idari izin) denk gelmesi sebebiyle, yönetmelik hükümlerine göre “takip eden iş günü yapılması” gerektiğinden nakil kabul işlemleri, tatil sonrası ilk iş günü olan 8 Ekim Çarşamba gerçekleştirilecek.

Bir günlük süre

8 Ekim Çarşamba nakil kabul işlemleri yapıldığı takdirde, yeni nakil başvurulan için sadece 9 Ekim Perşembe yani bir günlük başvuru süresi kalacak.

10 Ekim’de açıklama

Bu durumda 10 Ekim Cuma da nakil kabul işlemleri yapılacağından bayram tatilini hafta sonu tatili ile birleştiren aileler ve diğer veliler için, normal şartlarda 4 gün olan nakil başvuru süresi bir günle sınırlı olacağından tereddüt ve mağduriyetlerin yaşanması muhtemel olacak. Bu nedenle, 3 Ekim 2014 Cuma günü yapılması gereken nakil kabul işlemlerinin bayramdan sonraki nakil başvuru süreciyle birleştirilerek 8-9 Ekim 2014 tarihlerinde başvurular da alınarak nakil kabul işlemleri ve yerleştirmeler 10 Ekim Cuma toplu şekilde yapılacak.

Haberin Devamı